No hi ha productes a la cistella.

No hi ha productes a la cistella.

No hi ha productes a la cistella.

Menu

No hi ha productes a la cistella.

Control de risc síndrome metabòlic

Quan parlem de síndrome parlem d'un conjunt de símptomes o senyals que per aïllats tenen el seu valor paro que agafen la seva autèntica importància quan en considerem la visió del conjunt donada la seva interrelació.
Pel que fa al conegut com a Síndrome Metabòlic, es caracteritza per la presència d'una resistència de les cèl·lules a l'acció de la insulina. Això significa que es necessita més insulina de la normal perquè el cos continuï funcionant i per conservar el sucre de la sang en un nivell saludable.

Aquest fet porta associats tot una cadena de trastorns, entre els més importants:

 • Alteracions en el metabolisme del sucre.
 • Xifres elevades de pressió arterial
 • Alteracions lipídiques (excés de triglicèrids a la sang)
 • Augment del colesterol total,
 • Descens del colesterol-HDL,
 • Increment del colesterol-LDL
 • Excés de greix (sobretot al voltant de la cintura).

Quines en poden ser les CAUSES?

La importància de la S.M. rau en el risc elevat de patir malalties cardiovasculars i diabetis. La causa exacta de la síndrome no es coneix, però entre els factors que contribueixen a fer-la aparèixer es troben la genètica i una sèrie de condicionaments ambientals com l'obesitat, el sedentarisme, la manca d'exercici, una dieta hipercalòrica rica en greixos i sucres i, el tabaquisme i una alimentació basada en el consum d'aliments ultra processats.

FACTORS de RISC.

És possible que vostè es trobi en risc de presentar la síndrome si presenta nivells alts de greix i sucre a la sang, té la pressió alta i se li està fent panxa. De fet, es consideren factors de risc:

 • Obesitat abdominal (perímetre de cintura) superior a 102 cm en homes i a 88 cm en dones
 • Triglicèrids superiors a 150 mg/dl
 • Colesterol-HDL inferior a 40 mg/dl en homes i a 50 mg/dl en dones
 • Pressió arterial igual o superior a 130/85 mm Hg
 • Glucosa en dejú superior a 110 mg/dl

Si tens alterat algun d'aquests paràmetres caldrà corregir-ho amb les mesures pertinents, però si tens tres o més d'aquests factors de risc, podríem dir que tu tens Síndrome Metabòlic i caldrà actuar amb conseqüència.

És conegut que el risc de patir aquesta S.M. augmenta amb l'edat i que podríem dir que és com una malaltia silenciosa, en el sentit de què les persones que la pateixen, no pateixen (valgui la redundància), no obstant això, estan en risc de desenvolupar malalties greus, com la diabetis o problemes cardiovasculars. Diríem més, aquest risc, acabarà sent una realitat malgrat que de moment la simptomatologia estigui amagada. La millor forma de començar a solucionar aquesta situació en primer lloc és fer-ne el diagnòstic i tot seguit emprendre les mesures correctores pertinents: augmentar l'activitat física i baixar de pes.

En cas necessari, s'utilitzen medicaments per tractar els factors de risc, com la pressió alta o un nivell elevat de sucre o greix a la sang.

Si estàs en aquestes circumstàncies vine a la farmàcia i et podem ajudar a fer una diagnosi del teu cas entregar-te els resultats, avaluar-los i en el seu cas derivar-te al teu professional de referència per tal que et recomani la medicació oportuna.
Una simple punxada en el dit per treure unes gotes de sang i estarem en disposició d'avaluar els paràmetres pertinents.

Recorda, la prevenció és molt més fàcil que la curació.

Demana hora aquí
Ens pots trucar al
972 270 241
O escriu-nos un correu a
sans@farmacialasans.com
crossmenuchevron-right