No hi ha productes a la cistella.

No hi ha productes a la cistella.

No hi ha productes a la cistella.

Menu

No hi ha productes a la cistella.

🌸 Aquest servei està dirigit a tothom, però especialment a dones en la menopausa i aprop, així com també als homes. L'osteoporosi no és una malaltia exclusiva de les dones, i és important que tots estiguem informats i prenguem mesures preventives. 🌟⁣

És essencial comprendre la importància de mantenir ossos forts i saludables per a una vida plena. 💪🦴⁣

💡 Per què és important controlar l'osteoporosi? La nostra estructura òssia és fonamental per a la nostra mobilitat i qualitat de vida. Quan els ossos es debiliten, augmenta el risc de fractures i altres complicacions que poden limitar la nostra autonomia. És millor prevenir que lamentar! 🚫🦴⁣

🔬 Amb el nostre servei de control de l'osteoporosi, tindreu accés a proves de densitometria òssia, una tècnica avançada que mesura la densitat dels vostres ossos. Això ens ajudarà a avaluar el vostre risc individual i prendre mesures preventives adaptades a les vostres necessitats. 📊🩺⁣

⁣🌱 A més de les proves, us oferirem assessorament personalitzat sobre l'estil de vida saludable, incloent-hi una dieta equilibrada rica en calci i vitamina D, l'exercici adequat i altres estratègies per millorar la salut dels ossos. 💚🥦⁣

⁣🌟 No importa la vostra edat, mai és massa tard per prendre consciència i començar a cuidar de la vostra salut òssia. Amb el nostre servei de control de l'osteoporosi, estarem al vostre costat per ajudar-vos a mantenir ossos forts i prevenir complicacions futures. 💪🏋️‍♀️⁣

Vols mes informació? Ens pot trucar o enviar un wp al movil 680904876.

La vitamina D és una vitamina liposoluble, que té moltes funcions en el cos, es considera que està implicada en més de noranta funcions, la principal és d'ajudar el cos a absorbir el calci, que és un dels minerals essencials per a la formació normal dels ossos.

També té un paper indispensable en el manteniment dels òrgans i en l'equilibri del sistema immunitari

El seu dèficit està relacionat amb osteoporosi, sistema immunitari feble, hipertensió, Alzheimer, diversos tipus de càncer, entre altres malalties.

En la farmàcia realitzem un test mitjançant una petita punxada en un dit i en la petita mostra de sang obtinguda determinem els nivells de vitamina D, i així d'una forma ràpida i còmoda podem determinar els nivells de vitamina en sang i descartar la seva deficiència.

Aquesta tècnica permet controla els nivells de la vitamina D en qualsevol moment del dia i prendre les accions correctores pertinents en pocs minuts.

************************************

EN QUÈ CONSISTEIX EL TEST/

Si sospites d'un possible dèficit de vitamina D o bé, ja has estat diagnosticat i estàs en tractament, es poden controlar els nivells d'aquesta vitamina mitjançant una anàlisi de sang.

A la farmàcia disposem d'un test ràpid en sang capil·lar mitjançant una peita punxada en el dit, que ens permet determinar de forma qualitativa els nivells de vitamina D.

RESULTATS/

Els resultats es lliuren en menys de 10minuts.

Existeixen tres possibles resultats:

Deficient: ≤10 ng/ml

Insuficient: 10-30 ng/ml

Suficient: 30-100 ng/ml

Un cop obtingut el resultat i en cas En el cas de ser insuficient recomanarem la suplementació amb vitamina D per a cobrir el dèficit o bé l'exposició solar amb màxima precaució i pautes específiques per anar augmentant els minuts de sol sense perjudicar la salut de la pell .

Estimarem també el temps mínim en què cal prendre el suplement, farem unes recomanacions higiènic/dietètiques i et proposarem un nou control passats uns mesos.

******************************************************************

Vols conèixer els teus nivells de Vitamina D ?

En determinades persones i en determinades circumstàncies és bo anar més enllà de conèixer un valor aïllat de colesterol total o dels triglicèrids i ens interessa conèixer valors més amplis. És aquí quan els caldria fer un perfil lipídic. El perfil lipídic, també denominat perfil de risc coronari, és un grup de proves analítiques, sol·licitades generalment de manera conjunta, per a determinar l'estat del metabolisme dels lípids corporals. Aquest tipus de prova són complementàries o millor dit amplien la informació facilitada en una prova aïllada.

Proves que s'inclouen en un perfil lipídic

Per a tenir un bon estat de salut és molt important que els nivells d'aquests lípids es mantinguin dins d'uns límits determinats.

A pesar que l'organisme pot produir el colesterol que necessita per a assegurar el seu funcionament, part del colesterol prové de la dieta. Si es mengen grans quantitats d'aliments rics en colesterol, en greixos saturats i en greixos trans insaturats (greixos trans), o si es té una predisposició genètica, les concentracions de colesterol en sang poden augmentar de manera rellevant.

El colesterol sobrant pot dipositar-se en forma de plaques en les parets dels vasos sanguinis. Aquestes plaques poden estrènyer i fins i tot bloquejar la llum dels vasos sanguinis, a més de produir un enduriment de les artèries (ateroesclerosis) i un augment del risc de diverses patologies com la malaltia cardíaca o l'accident vascular cerebral.

Les concentracions elevades de triglicèrids en sang també s'associen a tenir un major risc de desenvolupar una malaltia cardiovascular.

Si, ets una persona de risc, o vols tenir un control més ampli dels teus paràmetres bioquímics, seria interessant que sol·licitessis una anàlisi del teu perfil lipídic.

Amb tan sols una gota de sang capil·lar i en uns quinze minuts tindrem el resultat que podràs compartir amb el personal sanitari de referència.

La glucosa es una peça clau per mantenir el nostre cos en funcionament podríem dir que es la gasolina  que ens permet mantenir els motors en marxa, no obstant un excés de glucosa ens fa pensar que alguna cosa no va bé i ens cal parlar ho amb el metge per tal de que entre ell i tu hi poseu remei. 

És per això que conèixer els nivells de glucosa (sucre com popularment es coneix)es de vital importància per saber si estem en risc de patir diabetis (usualment la denominada diabetis tipus 2).

El análisis es rapid, es pot fer a qualsevol hora del dia. En funció dels resultats es pot aconsellar repetir ho un altre dia en dejú o fer ne una de nova prova per confirmar resultats o en el seu cas aconsellar fer unes altres proves complementàries per tal d’avaluar altres paràmetres que podrien donar un perfil més complet: Hemoglobina glicosilada/ Perfil Lipidic/

Si dona resultat alterats us informarem, primer de tot tranquilitzar vos en el sentit de que no es cap tragedia pero si cal prendre tot un seguit de mesures correctores i fer ne un seguiment dels valors .

Aquesta prova té interès per la població en general pero seria bo fer la en familiars de persones diabètiques.

Si tens diabetis, sigui del tipus 1 o del tipus 2,és molt important que coneguis els teus nivells de glucosa en sang. Per a això, hauràs d'analitzar els teus nivells de glucosa en sang, en diferents moments del dia, i ho fem a través d'una prova denominada glucèmia capil·lar. Aquesta prova com ja deus saber, es realitza amb un mesurador i tires reactives. Pots fer ho tu, si tens diabetis tipus 1 o pots venir periòdicament a la farmàcia si la teva diabetis és del tipus 2.No obstant aquesta prova de control puntual del sucre en sang és del tot insuficient, ja que sols ens informa del nivell de glucosa que tenim en aquell moment, però no ens dona cap informació del nivell que teníem fa una hora ni del que tindrem d'aquí un parell d'hores. Per això és bo que coneixem els resultats del que es coneix com:Hemoglobina glicosilada (HbA1c)En termes simples, podem dir que la HbA1c és un examen que aporta una visió retrospectiva del control de la diabetis. És a dir, fa la mitjana dels teus nivells de sucre en els últims tres mesos.

Els glòbuls vermells que circulen per la sang contenen una proteïna anomenada hemoglobina. La glucosa, que també circula per la sang, s'adhereix a l'hemoglobina durant un període d'entre 90 i 120 dies (aproximadament tres mesos). 

D'aquesta manera, la prova ens dona el mesurament de la quantitat de glucosa adherida als glòbuls vermells i el seu resultat  determina el nivell mitjà de glucosa en sang. 

A mes nivell de glucosa en sang, tindrem mes nivell de glucosa enganxada (glicada)a la hemoglobina.

Un resultat igual o superior a 6,5% determina que una persona té diabetis, i que la té descontrolada donat que els nivells de glucosa en els darrers mesos han sigut molt alts. Mentres que si els nivells estan entre 5,7% i 6,4% es considera prediabetis.Si et cal tenir un control més exacte de la teva diabetis o de la teva prediabetis cal que coneguis els valors de la teva Hemoglobina glicoxilada .Pots venir a la farmàcia i amb una senzilla punxada al dit i en tan sols 10 m tindrem el resultat.

Què són els triglicèrids?

Els triglicèrids són unes substàncies que s'engloben dins dels greixos. Químicament, un triglicèrid és una molècula de glicerol (un tipus d'alcohol) a la qual s'han unit 3 molècules d'àcids grassos.

Els triglicèrids formen part tant dels aliments que ingerim com del nostre propi organisme que els sintetitza i els emmagatzema.Tal com succeeix amb el colesterol, els triglicèrids són transportats per la sang per a ser portats d'uns teixits a uns altres i ho fan en forma de lipoproteïnes.

 Aquestes són complexos transportadors compostos per multitud de molècules, tant de lípids com de proteïnes. Els triglicèrids circulen formant part dels tipus de lipoproteïnes de menor densitat: els coneguts com quilomicrons  i les lipoproteïnes VLDL .

 Aquests complexos circulants alliberen els triglicèrids a mesura que passen pel teixit adipós i pels músculs, emmagatzemant-se o utilitzant-se d'acord amb les necessitats energètiques de l'organisme.

El nivell de triglicèrids en sang és un dels paràmetres comuns en els resultats d'una analítica. Es considera que el nivell ideal de triglicèrids en sang és aquell que se sitúa per sota dels 150-200 mg/dl. Es considera que els nivells són molt alts quan sobrepassen els 400 mg/dl.Sembla clar que tenir un nivell elevat de triglicèrids es correlaciona amb un major risc cardiovascular (principalment, el nivell coronari).A vegades, pot succeir que tant els nivells de colesterol com els de triglicèrids apareguin elevats. Això es deu al fet que tots dos comparteixen causes comunes com, per exemple, el tipus de alimentació, la falta d'exercici, l'excés de pes o l'existència d'una malaltia genètica.

Vols saber quin nivell de triglicèrids tens, vina i amb una sencilla punxada i en tan sols 5 minuts tenim el resultat.

L'àcid úric és un compost orgànic que prové del metabolisme de les proteïnes de l'organisme, i també d'alguns aliments. És present en petites quantitats a la sang i els teixits, però si el cos en produeix massa o no n'elimina suficient pot arribar a quantitats elevades. Aquest nivell alt d'àcid úric a la sang, pot donar lloc a què popularment es coneix com a GOTA. Que correspon a dipòsits d'àcid úric en determinades articulacions del cos. Se sol associar a persones d'edat adulta i especialment homes. Sigui quines siguin les teves circumstàncies no t'espantis si detectem que tens un nivell elevat, caldria que ho comuniquis al teu metge, ell té remeis específics tant per treure el dolor com per ajudar que el teu cos elimini l'excés d'àcid úric. Per part nostre t'oferirem orientacions dietètiques per corregir-ne els nivells. 

Modificant el tipus d'alimentació i amb petites modificacions de l'estil de vida podem ajudar al teu cos a recuperar la normalitat. Vols conèixer els teus nivells d'àcid úric en sang? Creus que el dolor que s'ha presentat de forma sobtada pot ser degut a un atac de gota? Amb una sola gota de sang i en tan sols 5 minuts podem donar el resultat.

Què és el colesterol?

El colesterol és una substància semblant al greix que es troba en totes les cèl·lules del cos.

El fetge produeix colesterol i també es troba en alguns aliments, com la carn i els productes lactis. El cos necessita una mica de colesterol per a funcionar bé. A més, a partir d'ell es formen algunes hormones, com les sexuals i les tiroidals. La sang el transporta des de l'intestí o des del fetge fins als òrgans, que el necessitaran per a desenvolupar les seves funcions adequadament.

El problema està quan les xifres de colesterol són molt elevades, ja que juntament amb la hipertensió, l'obesitat i la diabetis, és un dels factors més importants de risc cardiovascular. I això es tradueix en una major probabilitat de sofrir per exemple un infart agut de miocardi, que és la primera causa de mort entre la població espanyola.

Conèixer els nivells de colesterol total és important per a saber si tens risc de patir malalties cardiovasculars.

Si determinem que el teu nivell és alt, fora bo que féssim una anàlisi complementari per a conèixer quina proporció tens de colesterol bo (*HDL) o de colesterol dolent (*LDL)

Si estàs interessat en conèixer aquest valor, passa per la farmàcia, ho parlem i amb una sola gota de sang i en  tan sols 5 minuts tindrem el resultat.

crossmenuchevron-right