No hi ha productes a la cistella.

No hi ha productes a la cistella.

No hi ha productes a la cistella.

Menu

No hi ha productes a la cistella.

Hemoglobina glicada

Si tens diabetis, sigui del tipus 1 o del tipus 2,és molt important que coneguis els teus nivells de glucosa en sang. Per a això, hauràs d'analitzar els teus nivells de glucosa en sang, en diferents moments del dia, i ho fem a través d'una prova denominada glucèmia capil·lar. Aquesta prova com ja deus saber, es realitza amb un mesurador i tires reactives. Pots fer ho tu, si tens diabetis tipus 1 o pots venir periòdicament a la farmàcia si la teva diabetis és del tipus 2.No obstant aquesta prova de control puntual del sucre en sang és del tot insuficient, ja que sols ens informa del nivell de glucosa que tenim en aquell moment, però no ens dona cap informació del nivell que teníem fa una hora ni del que tindrem d'aquí un parell d'hores. Per això és bo que coneixem els resultats del que es coneix com:Hemoglobina glicosilada (HbA1c)En termes simples, podem dir que la HbA1c és un examen que aporta una visió retrospectiva del control de la diabetis. És a dir, fa la mitjana dels teus nivells de sucre en els últims tres mesos.

Els glòbuls vermells que circulen per la sang contenen una proteïna anomenada hemoglobina. La glucosa, que també circula per la sang, s'adhereix a l'hemoglobina durant un període d'entre 90 i 120 dies (aproximadament tres mesos). 

D'aquesta manera, la prova ens dona el mesurament de la quantitat de glucosa adherida als glòbuls vermells i el seu resultat  determina el nivell mitjà de glucosa en sang. 

A mes nivell de glucosa en sang, tindrem mes nivell de glucosa enganxada (glicada)a la hemoglobina.

Un resultat igual o superior a 6,5% determina que una persona té diabetis, i que la té descontrolada donat que els nivells de glucosa en els darrers mesos han sigut molt alts. Mentres que si els nivells estan entre 5,7% i 6,4% es considera prediabetis.Si et cal tenir un control més exacte de la teva diabetis o de la teva prediabetis cal que coneguis els valors de la teva Hemoglobina glicoxilada .Pots venir a la farmàcia i amb una senzilla punxada al dit i en tan sols 10 m tindrem el resultat.

Demana hora aquí
Ens pots trucar al
972 270 241
Ens pots contactar per Whatsapp al
680 904 876
O escriu-nos un correu a
sans@farmacialasans.com
crossmenuchevron-right