No hi ha productes a la cistella.

No hi ha productes a la cistella.

No hi ha productes a la cistella.

Menu

No hi ha productes a la cistella.

Triglicèrids

Què són els triglicèrids?

Els triglicèrids són unes substàncies que s'engloben dins dels greixos. Químicament, un triglicèrid és una molècula de glicerol (un tipus d'alcohol) a la qual s'han unit 3 molècules d'àcids grassos.

Els triglicèrids formen part tant dels aliments que ingerim com del nostre propi organisme que els sintetitza i els emmagatzema.Tal com succeeix amb el colesterol, els triglicèrids són transportats per la sang per a ser portats d'uns teixits a uns altres i ho fan en forma de lipoproteïnes.

 Aquestes són complexos transportadors compostos per multitud de molècules, tant de lípids com de proteïnes. Els triglicèrids circulen formant part dels tipus de lipoproteïnes de menor densitat: els coneguts com quilomicrons  i les lipoproteïnes VLDL .

 Aquests complexos circulants alliberen els triglicèrids a mesura que passen pel teixit adipós i pels músculs, emmagatzemant-se o utilitzant-se d'acord amb les necessitats energètiques de l'organisme.

El nivell de triglicèrids en sang és un dels paràmetres comuns en els resultats d'una analítica. Es considera que el nivell ideal de triglicèrids en sang és aquell que se sitúa per sota dels 150-200 mg/dl. Es considera que els nivells són molt alts quan sobrepassen els 400 mg/dl.Sembla clar que tenir un nivell elevat de triglicèrids es correlaciona amb un major risc cardiovascular (principalment, el nivell coronari).A vegades, pot succeir que tant els nivells de colesterol com els de triglicèrids apareguin elevats. Això es deu al fet que tots dos comparteixen causes comunes com, per exemple, el tipus de alimentació, la falta d'exercici, l'excés de pes o l'existència d'una malaltia genètica.

Vols saber quin nivell de triglicèrids tens, vina i amb una sencilla punxada i en tan sols 5 minuts tenim el resultat.

Demana hora aquí
Ens pots trucar al
972 270 241
Ens pots contactar per Whatsapp al
680 904 876
O escriu-nos un correu a
sans@farmacialasans.com
crossmenuchevron-right