No hi ha productes a la cistella.

No hi ha productes a la cistella.

No hi ha productes a la cistella.

Menu

No hi ha productes a la cistella.

Perfil Lipidic

En determinades persones i en determinades circumstàncies és bo anar més enllà de conèixer un valor aïllat de colesterol total o dels triglicèrids i ens interessa conèixer valors més amplis. És aquí quan els caldria fer un perfil lipídic. El perfil lipídic, també denominat perfil de risc coronari, és un grup de proves analítiques, sol·licitades generalment de manera conjunta, per a determinar l'estat del metabolisme dels lípids corporals. Aquest tipus de prova són complementàries o millor dit amplien la informació facilitada en una prova aïllada.

Proves que s'inclouen en un perfil lipídic

  • Colesterol total
  • HDL: lipoproteïnes d'alta densitat (sovint denominades «colesterol bo»)
  • LDL: lipoproteïnes de baixa densitat (sovint denominades «colesterol dolent»)
  • Triglicèrids.

Per a tenir un bon estat de salut és molt important que els nivells d'aquests lípids es mantinguin dins d'uns límits determinats.

A pesar que l'organisme pot produir el colesterol que necessita per a assegurar el seu funcionament, part del colesterol prové de la dieta. Si es mengen grans quantitats d'aliments rics en colesterol, en greixos saturats i en greixos trans insaturats (greixos trans), o si es té una predisposició genètica, les concentracions de colesterol en sang poden augmentar de manera rellevant.

El colesterol sobrant pot dipositar-se en forma de plaques en les parets dels vasos sanguinis. Aquestes plaques poden estrènyer i fins i tot bloquejar la llum dels vasos sanguinis, a més de produir un enduriment de les artèries (ateroesclerosis) i un augment del risc de diverses patologies com la malaltia cardíaca o l'accident vascular cerebral.

Les concentracions elevades de triglicèrids en sang també s'associen a tenir un major risc de desenvolupar una malaltia cardiovascular.

Si, ets una persona de risc, o vols tenir un control més ampli dels teus paràmetres bioquímics, seria interessant que sol·licitessis una anàlisi del teu perfil lipídic.

Amb tan sols una gota de sang capil·lar i en uns quinze minuts tindrem el resultat que podràs compartir amb el personal sanitari de referència.

Demana hora aquí
Ens pots trucar al
972 270 241
Ens pots contactar per Whatsapp al
680 904 876
O escriu-nos un correu a
sans@farmacialasans.com
crossmenuchevron-right