No hi ha productes a la cistella.

No hi ha productes a la cistella.

No hi ha productes a la cistella.

Menu

No hi ha productes a la cistella.

A moltes persones se'ls fa difícil llevar-se aviat, o si més no, no els agrada. Sovint s'ha de fer per obligació i no ho podem triar. És per això que més val intentar-hi trobar la part positiva. De fet, malgrat no sigui del gust de tothom, matinar és bastant saludable. 

 

Aprofites millor el dia

Fàcil: si et lleves més d'hora, tens més temps. Si ho allargues, ho hauràs de fer tot corrents, a mitges o mal fet, i això genera estrés. Sempre és millor fer les coses amb tranquilitat.

 

llevar-se aviat

 .

Cuida la teva pell

No descansar bé implica perdre hores de son i augmentar el risc d'aparició d'arrugues i taques a la pell. La pell també pot tenir aparença de deshidratada i menys elàstica degut a un mal descans.

 

llevar-se aviat

 .

Tranquilitat

Hi ha actvitats que pots començar a fer a primera hora del matí, quan no hi ha soroll: ni cotxes, ni nadons, ni persones parlant... Per exemple, llegir aviat al matí és més productiu que fer-ho a la nit perquè pots concentrar-te millor i tens més energia i la ment  molt més tranquil·la.

 

llevar-se aviat

 .

Esmorzes millor

Moltes vegades si tenim pressa per esmorzar ens limitem a fer-nos un cafè a corre cuita. Si matinem, tenim temps de preparar un esmorzar complet, amb les calories que el cos necessita per començar el dia. L'esmorzar ideal conté grasses, fibres i minerals.

 

llevar-se aviat

 .

Exercici

Fer exercici és sempre beneficiós, sigui l'hora que sigui. Però si fem exercici al matí, accelerem el metabolisme i durant el dia tindrem més agilitat mental. A més, el cos està descansat i llest per fer un esforç físic.

 

llevar-se aviat

 .

 .

3 claus per fer més fàcil llevar-te

 .

1. Canvia l'hàbit poc a poc

Més val anar a poc a poc, sense obsessionar-se. Lleva't 10 minuts abans del normal, i fes el mateix a l'hora d'anar a dormir. És un procés: fes-ho dia rere dia i ves augmentant el temps fins que aconsegueixis trobar l'horari ideal per a tu. 

 .

2. Allunya el despertador

El despertador no sol fallar. Sempre sona, però inconscientment el desactivem i ens diem a nosaltres mateixos "Cinc minuts més".  Si deixes el despertador en algun lloc on hagis de sortir del llit per apagar-lo, et serà més fàcil. 

 .

3. Pensa positiu

En lloc de veure-ho només com una obligació, valora tot el que pots fer si et lleves aviat.

 

Fins la pròxima, i feliç tornada a la rutina! 😉 

 

 

crossmenuchevron-right