No hi ha productes a la cistella.

No hi ha productes a la cistella.

No hi ha productes a la cistella.

Menu

No hi ha productes a la cistella.

L'alimentació és fonamental per la nostra salut. Som el que mengem. I no cal anar gaire lluny per trobar aliments que ens ajudin a mantenir-nos saludables. Cada aliment té unes propietats que afavoreixen el nostre cos. 

 

És importantíssim mantenir els nivells de potassi correctes. Una descompensació d'aquest mineral al cos pot tenir conseqüències com cansament crònic, problemes de cor o afectar els nervis. Hi ha alguns aliments que ens poden ajudar a evitar un desajust en els nivells de potassi. Molts segurament formen part de la dieta diària de cadascú, perquè estan a l'abast de tots. 

 .

Bledes

Les bledes són una gran font de potassi, ja que amb 100 grams de bledes obtenim 380 mg de potassi. És una hortalissa molt fàcil de consumir, sobretot en amanides, en batuts... 

 

aliments rics en potassi

 .

Plàtan

El plàtan és l'element ric en potassi per excel·lència. Si més no, el més conegut. Per cada 100 grams de polpa aporta 370 mg de potassi. L'única a cosa a tenir en compte és que, si ets diabètic, n'has de menjar amb moderació.

aliments rics en potassi

 .

 Patata

Si t'agraden les patates i en menges sovint -en les versions saludables-, segurament tinguis els nivells de potassi correctes. Les patates aporten 418 mg de potassi per cada 100 grams. Per menjar-ne de manera sana i aprofitar tot el mineral, recomanem fer-les al forn, a la planxa o al vapor. També recomanem evitar les opcions fregides.

 

aliments rics en potassi

 

.Col

Aquesta verdura de temporada aporta 450 mg de potassi per cada 100 grams. Ofereix moltes possibilitats a l'hora de cuinar-la, però nosaltres recomanem posar-la a les amanides o provar de combinar-la de diferents maneres al forn.

 

aliments rics en potassi

 .

Alvocat

L'alvocat conté 487 mg de potassi per cada 100 grams. Pots utilitzar-lo per fer salses, amanides i fins i tot tastar-lo en entrepans.

 

aliments rics en potassi

 .

Espinacs

Els espinacs són una altra verdura de temporada que pots combinar en diferents plats. Estan plens de potassi: 554 mg per cada 100 grams d'aliment.

 

aliments rics en potassi

 

 

Si ets esportista o tens un ritme de vida físicament molt intens, potser no en fas prou amb l'alimentació. Les persones que realitzen activitats físiques molt intenses, amb sudoració excesiva i pèrdua de líquids, tenen un consum de potassi més elevat. Si cuides la teva alimentació notaràs els resultats, però és possible que necessitis algun complement de potassi. Et recomanem que vagis a la farmàcia i t'asessoris abans de prendre cap decisió. 

 

 

LA NOSTRA RECOMANACIÓ

Aquilea Magnesi + Potassi

Si tens qualsevol altre dubte, passa per la farmàcia o deixa'ns la pregunta als comentaris 🙂

 

Clara Sans, farmacèutica

signatura clara sense fons

 

 

crossmenuchevron-right