No hi ha productes a la cistella.

No hi ha productes a la cistella.

No hi ha productes a la cistella.

Menu

No hi ha productes a la cistella.

L'ansietat i els nervis són un fenòmen normal que apareixen davant situacions de perill o inseguretat. Per moltes persones, més sensibles, l'ansietat pot descontrolar-se i causar un mal funcionament, tant de la ment com del propi cos.

Símptomes de l'ansietat

L'ansietat es caracteritza bàsicament pels nervis, palpitacions ràpides, tensió muscular, falta de concentració, malestar estomacal i sensació de por. Hi ha símptomes més forts: dificultat per respirar, sudoració, boca seca i nàusees.

Com evitem l'ansietat?

 

  1. Hem d'aprendre a respirar

Quan ens ataca l'ansietat, hi ha una tècnica molt senzilla per no hiper-ventilar.  Hem de respirar a poc a poc, profundament, amb els ulls tancats mentre comptem fins a 10.

 

  1. Hem de riure

Ja ho hem sentit a dir tots, riure és la millor medicina pel cos. Estar entretinguts mirant la nostre sèrie o película preferida, parlant amb un bon amic... Ens ajudarà a mantenir un bon estat d'ànim. És un fet: riure elimina tensions.

 

  1. Estigues en moviment

L'exercici, l'esport i altres activitats com el ioga o pilates, són recomanacions per alliberar la tensió que acumulem diàriament.

 

  1. Oblida't dels sucres refinats

Els dolços, sobretot la xocolata i els productes amb alts nivells de sucre ens fan més actius i poden fer que ens sentim més ansiosos. També hem de moderar el cafè, ja que la cafeïna també ens accelera.

 

  1. ¡Atenció! Pren mesures

L'ansietat pot convertir-se en un trastorn molt greu per a les persones i és imprescindible que, a més d'utilitzar els recursos que t'hem proporcionat, si creus que tens problemes importants d'ansietat, visitis un especialista.

 

¡Fins aviat!

Clara Sans, farmacèutica

signatura-clara-png

crossmenuchevron-right