No hi ha productes a la cistella.

No hi ha productes a la cistella.

No hi ha productes a la cistella.

Menu

No hi ha productes a la cistella.

Des del passat 1 de Gener, el Ministeri de Sanitat finança dos medicaments per deixar de fumar. La vareniclina conegut amb el nom comercial de Champix i el Bupropion.

Sanitat calcula que, aproximadament, 83800 persones podran beneficiar-se d’aquestes teràpies per un cost pressupostari estimat de 7,9 milions d’euros el primer any. La prescripció d’aquests medicaments es farà a través de la recepta electrònica a pacients inclosos en un programa de suport individual i/o grupal i que compleixin els criteris establerts:

El sistema públic finança un intent anual de deixar de fumar. El tractament complet dura 12 setmanes, inicialment es receptarà per un mes, i després del mes, valorarà de nou l’eficàcia que està tenint en el pacient per continuar o no amb el tractament.

L’objectiu del finançament dels dos medicaments per deixar de fumar és contribuir en l’eliminació d’aquesta addicció que és la principal causa de malaltia i mortalitat evitable a Espanya. A prop de 52.000 morts prematures són atribuïbles al tabac, i a més d’aquestes morts també hi ha moltes malalties vinculades al consum de tabac.

Així doncs, el professionals sanitaris tenim dues vies per recolzar a qui vol deixar el tabac. Per una banda, la conductual (ajudar al fumador a prendre la decisió i a que es mantingui ferm). Per altra banda, la farmacològica (administació de medicaments que han demostrat ser eficaços). Entre aquests tractaments s' hi troben les Teràpies Substitutives amb Nicotina (xiclets, pegats, spray) i medicaments per tractar l' addicció com el Champix (vareniclina) i el Zyntabac (bupropión).

crossmenuchevron-right