No hi ha productes a la cistella.

No hi ha productes a la cistella.

No hi ha productes a la cistella.

Menu

No hi ha productes a la cistella.

 

No parem mai de buscar allò que és millor pel nostre cos. Això ens acosta cada vegada més a trobar aliments més saludables. Aquest és el cas dels edulcorants. Avui en dia es fàcil trobar i adquirir en qualsevol botiga edulcorants que substitueixen el sucre refinat. 

 

Perquè hem de substituir el sucre refinat?

L'ús del sucre refinat té més a veure amb el plaer que amb la necessitat real. El nostre cos no necessita aquest tòxic. Conté grans dosis de sucres simples que augmenten els nivells de glucosa en sang i empitjoren la nostra salut. Si no podem privar-nos del sabor dolç, millor buscar alternatives més saludables i no tant perjudicials pel nostre cos. 

 

 

Un altre perill: els edulcorants artificials

Els edulcorants artificials van ser creats per substituir el sucre i engreixar menys, però ningú es va fixar en els seus efectes negatius per la salut. Es poden trobar a productes light, iogurts o productes similars. 

El problema és que només imiten el gust del sucre sense aportar cap energia útil pel cos. De fet, la gran majoria contenen substàncies tòxiques o cangerígenes.

Hi ha cinc substituts perillosos que actualment estan aprovats pel consum:

- Sacarina

- Neotame

- Acesulfam de potasio

- Aspartam

- Sucralosa

 

Alternatives naturals

Stevia

La stevia és una planta amb unes fulles que tenen un gust 300 vegades més intens que el sucre i sense cap caloria. A més, no només no es perjudicial sino que és molt beneficiosa pel cos. 

Aquest edulcorant natural regula la diabetis i la hipertensió, a més d'afavorir la pèrdua de pes. Està totalment recomanat per persones diabètiques, dura molt temps i no es transforma amb les altes temperatura. A més, no es adictiu.

Això sí, el sabor és molt intens i té un toc semblant a la regalèsia, però tot és acostumar-se.

Sucre de canya o sucre "moreno"

El sucre de canya prové de l'evaporació del suc de la canya. De tots els tipus és el més sa, ja que conté alguns minerals i vitamines sempre i quan s'hagi fabricat artesanalment. 

Hem d'assegurar-nos, al comprar-lo, de que sigui autèntic. El que es ven als supermercats no té res a veure. El de veritat no es marró sino lleugerament torrat.

Mel

El·laborada per les abelles a partir de nèctar de flors, pot contenir fins a 150 elements diferents. És molt natural i sobretot deliciosa, tot i que s'ha de consumir amb moderació. 

Xarop d'atzavara

S'obté a partir d'una planta molt semblant a l'aloe vera originària d'Amèrica Llatina. Es tracta d'una bona alternativa per a vegans, però la mel és, sens dubte, una opció semblant més natural i saludable. 

Xarop d'auró

Comparat amb l'anterior, és una alternativa millor ja que conté el procés de fabricació molt més natural. 

 

A la farmàcia tenim...

Sucre de bedoll

Resultat d'imatges de abedulce png

Té una gran semblança al sucre tradicional. La seva composició és cristal·lina i de color blanc, similar al sucre de taula. Si el consumim en estat pur, tenim una gran sensació de frescor a la boca i al paladar. El sucre de bedoll té el codi alimentari E 967, també conegut com Xilitol, de la mateixa categoria que el Manitol, Maltitol o el Sorbitol.

Fins la propera!

 

crossmenuchevron-right