No hi ha productes a la cistella.

No hi ha productes a la cistella.

No hi ha productes a la cistella.

Menu

No hi ha productes a la cistella.

Rampes, falta d'energia constant... La manca de potassi pot afectar als nervis, a les cèl·lules musculars del sistema digestiu, el cor i els altres músculs. La major part del que tenim al cos es troba al les cèl·lules. Descobreix si et falta potassi amb aquestes 4 senyals.

Els nivells de potassi en sang es mantenen fàcilment amb una dieta equiibrada. Si la teva dieta és molt limitada o poc saludable, és possible que pateixis una deficiència de potassi.

 

Com saber si em falta potassi?

Et donem algunes pistes, pren nota!

1. Cansament i debilitat

Comencem a notar la manca de potassi quan tenim dolors musculars, rampa i estem més dèbils del que és normal. Els nivells de potassi baixos fan que les cèl·lules musculars es recarreguin d'energia més lentament. Això dificulta la contracció dels músculs.

La debilitat, els espasmes i la sensació dels músculs adormits pot indicar que aquesta falta està empitjorant. Si és així, et recomanem anar al metge de seguida.

 

falta potassi

 

2. Batecs irregulars

La falta de potassi, a la llarga, acaba afectant el cor. Altera el seu funcionament tornant els batecs irregulars. Quan fem esforços, és normal que els batecs es tornin irregulars. Però no és normal que ho siguin quan el ritme és el de sempre.A més a més, pot alentir el ritme del cor i provocar marejos.

Un ritme cardíac irregular pot anar acompanyar de falta d'alè, dolor al pit i sudoració.

 

falta potassi

3. Pressió arterial alta

Una deficiència de potassi és determinant per a la pressió arterial. Tant l'excés com la seva manca pot ocasionar canvis en la pressió.

falta potassi

4. Rampa

Com ja t'hem explicat una mica més amunt, la contracció i relaxació dels músculs depèn del potassi.

Si hi ha un dèficit de potassi, el múscul es manté contret i provoca rampa. Si sols tenir rampa a les cames sovint, podria ser causa de la falta de potassi.

Aquest és un problema molt comú en atletes que entrenen molt. Si és el teu cas, pots prendre ocasionalment una beguda rica en electròlits que inclogui potassi.

 

crossmenuchevron-right