No hi ha productes a la cistella.

No hi ha productes a la cistella.

No hi ha productes a la cistella.

Menu

No hi ha productes a la cistella.

Compartim aquest article de la Generalitat de Catalunya:

L'Impost sobre begudes ensucrades envasades ha entrat en vigor l'1 de maig del 2017. L’impost té per objecte gravar el consum de begudes ensucrades envasades. És exigible a tot el territori de Catalunya, amb independència del seu lloc de fabricació.

 

Quines begudes han de pagar l'impost?

D’acord amb l’article 72 de la Llei, són begudes ensucrades les que contenen edulcorants calòrics afegits. Per exemple, entre altres, sucre, mel, fructosa, sacarosa, xarop de blat de moro, xarop d’erable, nèctar o xarop d’agave i xarop d’arròs. Això vol dir que estan subjectes tant els refrescos o sodes, com les begudes de nèctar de fruites i sucs de fruites, les begudes esportives, les energètiques, les de te o cafè, les llets endolcides, les vegetals i les aigües amb sabors.

 

begudes ensucrades

Quines begudes no estan subjectes?

Cal tenir en compte que la llei especifica que no estan subjectes les begudes elaborades a partir de sucs de fruita o de verdura naturals, concentrats o reconstituïts, o llur combinació, ni tampoc llets o alternatives de les llets, que no continguin edulcorants calòrics afegits. També en resten exclosos els iogurts bevibles, les llets fermentades bevibles, els productes per a ús mèdic i les begudes alcohòliques.

 

Com es calcula la quota de l’impost?

S’estableixen dos tipus de gravamen segons el contingut en sucre:

D’altra banda, El contribuent està obligat a repercutir l’impost al consumidor final.

 

Fins la propera!

crossmenuchevron-right