No hi ha productes a la cistella.

No hi ha productes a la cistella.

No hi ha productes a la cistella.

Menu

No hi ha productes a la cistella.

Les vitamines són substàncies que es troben en petites quantitats als aliments i resulten indispensables pel correcte funcionament de l'organisme. Per exemple, les més conegudes són la vitamina C, la vitamina D...

Hi ha 2 tipus de vitamines:

- Les liposolubles es dissolen a lípids i greixos: A, E, D i K.
- Les hidrosolubles es dissolen a l'aigua: C, B1, B2, B3, B6 I B12.

Què pot suposar un dèficit de vitamines? 

Per exmeple cansament, relacionat amb la vitamina B12. Per altra banda, infeccions respiratòries agudes, relacionat amb la vitamina D. A més, sequedat ocular, relacionat amb la vitamina A. També caiguda del cabell o dermatitis, relacionat amb la Biotina. De la mateixa manera, sagnat de genives, relacionat amb la vitamina C.
*Són exemples de símptomes habituals relacionats, no implica una evidència directa. És a dir, pot haver-hi altres motius pels quals una persona tingui aquesta simptomatologia.

Quines vitamines mostren més evidència científica?

L'evidència indica que la suplementació amb múltiples micronutrients que tenen un paper de suport deel sistema immunitari, pot reduir el risc d'infecció modulant la resposta de les nostres defenses. Els micronutrients amb l'evidència més forta com a suport immunitari són les vitamines C, D i el zinc.
Font: Ecoceutics
crossmenuchevron-right