No hi ha productes a la cistella.

No hi ha productes a la cistella.

No hi ha productes a la cistella.

Menu

No hi ha productes a la cistella.

 

L'estiu s'està acabant i toca posar el nostre cos en forma altre cop. Començem a millorar el nostre sistema immunològic i evitar refredats, grips i qualsevol altre agent patògen perillós. L'alimentació equilibrada i l'exercici físic són dues estratègies claus.  

Encara no, però es va acostant el fred. A partir del setembre adoptem un conjunt de canvis en la nostra rutina que poden fer-nos més vulnerables: canviem els horaris dels àpats, els horaris de son, etc. Amb tot això estem posant a prova les nostres defenses.

A més, actualment el medi ambient també s'ha convertit en una amenaça. La contaminació, els químics tòxics, els bacteris, els virus, etc. poden afectar i debilitar el nostre sistema immunològic.

Hi ha factors que no podem controlar: canvis estacionals, canvis de clima, edat... No depenen de nosaltres i no podem controlar si alteren o no les nostres defenses. Però n'hi ha d'altres els quals podem prevenir per evitar malalties: una alimentació desequilibrada, estrés, sedentarisme, excés d'exercici... Aquests elements debiliten el nostre sistema immunològic i ens exposen a infeccions que, a més a més, seran més difícils de curar.

L'alimentació i l'exercici són crucials. Una dieta variada i equilibrada que combini greixos, hidrats, proteïnes, vitamines i minerals ens certifica un bon escut protector.

 

5 CONSELLS PER MANTENIR LES DEFENSES:

  1. Dormir suficient

 

 

Importantíssim! La són no es recupera. Descansar bé ens ajudarà a estar protegits.

  1. Realitzar exercici físic

17368-men-and-women-performing-aerobic-exercises-pv

 

Recomanem fer uns 30 minuts d'exercici moderat almenys 5 dies a la setmana. Això, a més d'ajudar-nos a mantenir les defenses al seu lloc, ens ajudarà a portar una vida molt més saludable en tots els sentits. Tot són avantatges.

 

  1. Tenir una dieta equilibrada

salad-791891_960_720

 

No només es tracta de menjar aliments saludables de tant en tant. Hem de mirar que la dieta, en conjunt, sigui equilibrada i saludable en general.

Per aconseguir-ho hem de menjar sobretot fruites i verdures i, costi el que costi, eliminar el consum de menjar ràpid, ric en greixos i aliments fregits. És important reduir el consum de sucres refinats, ja que són molt perjudicials per la salut.

 

  1. Eliminar l'alcohol i begudes gasoses

.

  1. No consumir drogues, no fumar, etc.

 

 

Si tens qualsevol dubte, passa per la farmàcia!

Fins aviat,

 

Clara Sans, farmacèutica

 signatura-clara-png

crossmenuchevron-right