No hi ha productes a la cistella.

No hi ha productes a la cistella.

No hi ha productes a la cistella.

Menu

No hi ha productes a la cistella.

SÍNDROME METABÒLICA

La síndrome metabòlica es caracteritza per la presència d’una resistència de les cèl·lules a l’acció de la insulina, una hormona produïda pel pàncrees. Això significa que es necessita més insulina de la normal perquè el cos continuï funcionant i per conservar el sucre de la sang en un nivell saludable.

Aquest fet porta associats trastorns del metabolisme del sucre, xifres elevades de pressió arterial, alteracions lipídiques (excés de triglicèrids a la sang, augment del colesterol total, descens del colesterol-HDL) i excés de greix (sobretot al voltant de la cintura).

Quines en poden ser les CAUSES?

La importància de la síndrome metabòlica rau en el risc elevat de patir malalties cardiovasculars i diabetis que presenten les persones que la tenen.

La causa exacta de la síndrome no es coneix, però entre els factors que contribueixen a fer-la aparèixer es troben la genètica i una sèrie de condicionaments ambientals com l’obesitat, la manca d’exercici, una dieta hipercalòrica rica en greixos i sucres i el tabaquisme.

FACTORS de RISC

És possible que vostè es trobi en risc de presentar la síndrome si presenta nivells alts de greix i sucre a la sang, té la pressió alta i se li està fent panxa. De fet, es consideren factors de risc:

Síndrome metabòlic visual
 • Obesitat abdominal (perímetre de cintura) superior a 102 cm en homes i a 88 cm en dones
 • Triglicèrids superiors a 150 mg/dl
 • Colesterol-HDL inferior a 40 mg/dl en homes i a 50 mg/dl en dones
 • Pressió arterial igual o superior a 130/85 mm Hg
 • Glucosa en dejú superior a 110 mg/dl

Si vostè presenta tres o més d’aquests factors de risc, rebrà el diagnòstic de síndrome metabòlica. Aquesta alteració es manifesta fonamentalment en el teixit adipós, el fetge i el múscul esquelètic

La possibilitat de tenir la síndrome metabòlica augmenta a mesura que la gent envelleix. La majoria de les persones que la tenen se senten saludables i és possible que no presentin símptomes. No obstant això, estan en risc de desenvolupar malalties greus, com la diabetis o problemes cardiovasculars.

La millor forma de començar a solucionar aquesta situació és augmentant l’activitat física i baixant de pes. En cas necessari, s’utilitzen medicaments per tractar els factors de risc, com la pressió alta o un nivell elevat de sucre o greix a la sang.

RECORDEU

 • Millorar la dieta, vigilant els aliments enriquits amb sucre com els dolços, els gelats i les begudes ensucrades.
 • Adquirir el pes ideal i augmentar l’activitat física.
 • Supervisar la pressió arterial, la glucosa, el colesterol i els triglicèrids.
 • Tractar la diabetis, l’excés de lípids a la sang i la pressió arterial com el metge li hagi indicat.
 • Alguns medicaments poden afectar la sensibilitat de la insulina. Davant de qualsevol dubte, consulti amb el seu farmacèutic.
 • Si pensa que té factors de risc per a la síndrome metabòlica, parli amb un especialista.

Un bon resum doncs per començar a tractar la Síndrome metabòlica seria:

"MENOS PLATO Y MÁS ZAPATO"

De totes maneres, si corregint només els hàbits de vida i l'alimentació no aconsegueixes modificar aquests paràmetres, a la farmàcia tenim un complement que et pot ajudar a controlar la síndrome metabòlica:

METARECOD 40 SOBRES:

És un producte útil per reequilibrar tant els paràmetres metabòlics alterats com els nivells de colesterol, triglicèrids i glucosa, així com els valors de circumferència abdominal.

Si vols més informació o tens interès en comprar-lo, clica aquí

IRENE IGLESIAS

farmacèutica

[Compartir publicació]

Fes-te la targeta client i aconsegueix un 5% de descompte.

La vull! Fer-me la targeta

Uneix-te a la nostra newsletter i rep al correu els últims artícles i descomptes.

crossmenuchevron-right