No hi ha productes a la cistella.

No hi ha productes a la cistella.

No hi ha productes a la cistella.

Menu

No hi ha productes a la cistella.

De cop t'adones que tens unes taques blanques a les ungles, t'ha sortit una taca a la pell o t'ha sortit un dels tant odiats grans. I ara què? et preguntes. 

 

Taques a les ungles

Segurament estem parlant de leuconíquia. Un nom estrany per denominar un fenòmen molt comú: unes taquetes blanques que apareixen a les ungles. Els especialistes expliquen que, a diferència de la creença popular de que es deu a la falta de calci, la seva aparició es deu a un procés inflamatori o traumatisme a la matriu de l'ungla. Aquest fet pot donar-se per haver mossegat o haver tallat massa les cutícules.

No hi ha tractament per a aquestes taques. Hem d'esperar que la ungla creixi per a poder-la tallar.

Grans

Norma número 1: no te'l rebentis. Les mans estan plenes de bacteris i podria infectar-se. A la farmàcia trobaràs productes específics per accelerar el procés del gra. Si ja te'l has rebentat, pots desinfectar-lo amb povidona iodada o clorhexidina.

Si sols tenir grans sovint, és hora de començar un tractament adecuat. Comença per netejar la cara i el coll al matí i a la nit amb un producte adecuat al teu tipus de pell i aclarir el rostre amb aigua abundant. La pell s'ha d'eixugar amb compte i afegir un tònic, crema hidratant o algun producte específic per a les teves necessitats. Consulta'ns per saber quin necessites. 

Taca a la pell

Compte! L'exposició al sol produeix l'aparició de taques a la pell, envelliment prematur i pot augmentar el risc de càncer de pell. Hi ha diferents tipus de taques: pigues, lentígens, melasma, vitiligen, melanoma... Qualsevol taca nova o canvi en alguna d'elles ha de ser consultada amb el dermatòleg.

La protecció solar és la millor manera que tenim de protegir-nos d'aquests riscos i prevenir l'aparició de taques i les conseqüències que comporta. No ens hem d'oblidar de protegir-nos del sol durant tot l'any, fins i tot els dies que està núvol.

 

 

Fins la propera!

crossmenuchevron-right