No hi ha productes a la cistella.

No hi ha productes a la cistella.

No hi ha productes a la cistella.

Menu

No hi ha productes a la cistella.

Font: Ecoceutics

Les taques de la pell són una distribució desigual dels melanòcits, les cèl·lules cutànies que segreguen la melanina. 

 

cremades sant joan

 

Què són els melanòcits?

Són les cèl·lules de la pell de la casa basal de l'epidermis i dels fol·licles pilosos que s'encarreguen de produir la melanina. 

Què és la melanina?

És el pigment produït pels melanòcits que s'encarreguen de determinar el color de la nostra pell i protegir-nos dels raigs ultraviolats. 

 

 

Els raigs solars tenen molt impacte sobre la nostra pell. Si ens exposem al sol sense protecció, podem desenvolupar algunes complicacions, com alteracions en la producció de melanina -el pigment que ens posa "morenos" i protegeix la nostra pell de les cremades-.

No totes les taques són iguals, podem trobar-ne de tipus diferents i per diferents motius com el fotoenvelliment o la predisposició genètica. 

 

Efèlides

Normalment les trobem a la cara, el coll o l'escot, les zones del cos on toca més el sol. Acostumen a veure's en persones de pell clara. 

 

Pigues

Es tracta d'una lesió cutània que presenta relleu, a causa d'una agrupació de melanòcits, i acostuma a tenir una forma arrodonida. És convenient que un dermatòleg les revisi regularment, ja que al llarg de la vida poden anar canviant de forma i de mida.

 

Lentígens

Taques planes, de mides variades i de color marronós. La majoria són benignes, i es tracten també d'una agrupació de melanòcits quan hi ha hagut un retràs a l'hora d'aparèixer una lesió a la pell. 

 

Melanosis o cloasmes

Aquestes taques, que també són d'un color marró, solen aparèixer a la cara en dones de prop dels 30 anys. La seva aparició es relaciona amb variacions hormonals a causa de, per exemple, l'embaràs, la menopausa o la presa d'anticonceptius.

 

Melanoma

Tumor maligne, molt semblant a una piga. Creix de manera asimètrica i té unes vores indefinides i desiguals. Conté molt pigment, distribuït de forma irregular. Amb el temps s'engrandeix. Si sospitem que en tenim un, hem d'acudir ràpidament a un especialista.

 

 

Fins aviat!

crossmenuchevron-right