No hi ha productes a la cistella.

No hi ha productes a la cistella.

No hi ha productes a la cistella.

Menu

No hi ha productes a la cistella.

El sistema circulatori, com ja saps, està format per venes i arteries, que entre elles formen un sistema de reg a tot l’organisme, permetent que la sang circuli gràcies a una bomba sanguínia molt potent, el cor. 

Varius; vena normal i vena varicosa

Quan la sang circula en direcció ascendent -és a dir, la sang torna al cor- la circulació és més lenta per efecte de la gravetat, el que provoca que hi hagi un augment de la quantitat de sang a les cames. Als teixits, cada vegada els arriba  menys oxigen i juntament  amb l’acumulació de sang a les cames fa que les venes es vagin dilatant i deformant, apareixent així les varius.  també Quan la deformació de la vena és molt gran es marca a la superfície exterior de la pell i surt la variu. Si no és tant gran es pot observar sense volum, només veien la forma de la vena d’un color blavós.

 El problema és com un cercle, ja que al augmentar la quantitat de sang en aquestes venes provoca que es dificulti encara més el retorn. 

Tipus de varius

- En el primer grau es veuen de forma difusa i lleu

- Al segon grau les varius ja són visibles, comencen a ser dolores i piquen.

- Durant el tercer grau ja es veuen molt més marcades i fins i tot provoquen canvis a la coloració de la pell en general. En aquest cas, el tractament que requereixen ja sol ser mèdic i fins i tot quirúrgic.

- En el quart grau les varius ja suposen problemes com ulceracions dolores i fins i tot embòlies pulmonars, coàguls i infarts. En aquest cas l’única solució es quirúrgica.

 

Perquè apareixen les varius?

- Problemes circulatoris, principalment les persones amb un retorn venós lent.

- Falta de força a les venes, a causa de l’edat o altres problemes

- Sedentarisme

- Medicació o ingesta abusiva de vasodilatadors com l’alcohol

- Canvis hormonals durant l’embaràs, sumats a la presió del fetus

- Sobrepès

- Factors hereditaris

 

Com es poden prevenir?

Per a fer prevenció és fonamental conèixer els motius pels quals poden aparèixer, d’aquesta manera podrem evitar-los i evitar l’aparició de varius.

- Regular la pressió arterial

- Evitar postures com tenir les cames creuades o estar massa estona asseguts

- Evitar estar massa estona drets i intentar estar en moviment

- La sauna és una font de calor que pot provocar vasodilatació i per tant és millor realitzar-la amb moderació, així com els banys amb aigua massa calenta

- Evitar massa exposició al sol o altres fonts de calor, sobretot si estem quiets

- La roba massa ajustada pot disminuir el retorn venós i augmentar l’aparició de varius, així que és millor evitar-la

 

Com podem eliminar-les?

Si t’interessa eliminar les varius pots contactar amb nosaltres o passar per la farmàcia i t’informarem sense cap compromís de tots els tractaments naturals i no naturals que tenim a la teva disposició. Així de fàcil.

 

Fins aviat!

crossmenuchevron-right