No hi ha productes a la cistella.

No hi ha productes a la cistella.

No hi ha productes a la cistella.

Menu

No hi ha productes a la cistella.

Et despertes i és diumenge. Els diumenges molts no treballem i, tot i així, per alguns és un dia pesat i avorrit. Pensant en que deixi de ser-ho, et proposem algunes idees per aprofitar el diumenge per millorar la teva salut si no saps què fer i millorar els teus hàbits en general.

1. Cuinar

Coneixes el batch cooking? Consisteix, a grans trets, a planificar el menú de la setmana següent i preparar tot el que es pugui per adelantat, per guardar-ho a la nevera i tenir-ho a punt. D'aquesta manera pots aprofitar el diumenge per preparar alguns complements i guarnicions que utilitzaràs durant els teus àpats i t'estalviaràs la feina de cuinar a cada moment i amb una sola vegada cuinaràs per diversos dies. A més, si optimtzes la mateixa energia per preparar plats per més d'un dia, també és una opció més econòmica i ecològica. Aquest hàbit facilita una millor alimentació, ja que també evita el consum d'aliments ultraprocessats o perjudicials per "mandra" o comoditat.

2. Gaudeix de fer exercici

Sabem que trobar temps per fer exercici durant la setmana pot ser complicat i que, a vegades, ho fem sense ganes. Potser només tenim una hora escassa al dia per anar al gimnàs o fins i tot menys temps disponible. Si tenim el diumenge lliure és un bon moment per fer exercici d'alguna manera que ens vingui més de gust. Alguna ruta en bicicleta, una excursió a l'aire lliure, una trobada per anar a caminar., un matí de natació... Sigui el que sigui que preferim, el diumenge segurament tindrem temps de fer-ho.

3. Cuidar-te

Salut també és dedicar-se temps a un mateix física i mentalment. Altre cop, la rutina afecta normalment als nostres hàbits de cura personal i el diumenge és un bon dia per fer les coses pendents amb calma: tallar-nos les ungles, posar-nos crema hidratant, mascaretes facials, capil·lars, meditar, cuidar-nos els peus...

4. Investigar i aprendre

Necesites més idees? El diumenge també pot ser un dia ideal per investigar sobre els aspectes de la teva salut que més t'interessin o preocupin. Pots fer-ho a través de professionals que el·laboren continguts per xarxes socials, canals de YouTube, blogs, webs... També pots dedicar un diumenge a llegir llibres divulgatius o explicatius. Relacionat amb els últims tres punts, pots buscar i descobrir noves receptes saludables, traçar noves rutes per fer a peu o en bicicleta i consultar quines rutines poden beneficiar-te més.

Si tens més idees per aprofitar el diumenge per millorar la teva salut, ens encantaria escoltar-les. 

Fins aviat!

crossmenuchevron-right