No hi ha productes a la cistella.

No hi ha productes a la cistella.

No hi ha productes a la cistella.

Menu

No hi ha productes a la cistella.

5 Bones raons per utilitzar la copa menstrual

clara png

Hola! Ja torneu a tenir-me per aquí. Sí, a mi, a la Clara. Avui us porto una proposta una mica diferent. Us deixo per aquí les millors raons per utilitzar copa menstrual. Toca actualitzar-nos i viure acord amb el moment, i moltes dones no utilitzen aquest mètode per desconeixement dels seus avantatges. A mi em semblen una gran opció, però val més que us quedeu, doneu una ullada i jutgeu vosaltres mateixes.

 

copas-slider

Si encara no has sentit a parlar de la copa menstrual, queda’t i para atenció. La copa menstrual és la solució per totes les dones que volen una vida més còmode, segura, ecològica, econòmica i higiènica. 

La copa menstrual és un recipient de silicona mèdica. S’introdueix en l’interior de la vagina -igual que un tampó- durant la menstruació, adaptant-se a les parets vaginals en tot moment, donant-nos llibertat de moviments. Recull tota el flux a l’interior de la copa. Pots portar-la, en funció del teu flux, fins a 12 hores a l’interior sense haver de preocupar-te. El seu ús és il·limitat, te la pots posar i treure tantes vegades com vulguis. És d’ús diari, durant tot el cicle. Sí, tot: la pots utilitzar durant la nit sense problemes i dormir tranquil·la i segura.

El seu manteniment és molt senzill: quan acaba el teu període, l’esterilitzes amb aigua bullent i la guardes en una bosseta de cotó fins a la següent la menstruació.

La copa menstrual pot marcar el fi a la teva vida dels tampons, compreses, salvaslips, olors, taques, pèrdues...

Per què utilitzar la copa menstrual? 

1. Saludable

 

Les copes menstruals estan fetes de silicona mèdica o en TPE (elastòmer termoplàstic), depenent de la marca. Aquest material no rasca ni asseca les parets vaginals i tampoc deixa restes de fibra, a diferència  dels tampons tradicionals. Té una superfície totalment llisa, que no absorbeix cap líquid i cap bacteri pot romandre a la seva superfície. No pot produir alteracions en l’entorn vaginal natural. 

I el color? Les copes menstruals  que no són transparents estan acolorides amb colorant alimentari. Per la seva fabricació no s’utilitza cap additiu químic que pugui afectar l’organisme de la dona: estan fetes pensant en totes les dones, tant per les que tinguin al·lèrgies com les que no. Són aptes per a totes.

 

2. Econòmica

 

La copa menstrual, amb un manteniment adequat, pot durar fins a 15 anys. A més, amb 4 mesos recuperes la inversió que has realitzat en comprar-la. T’has parat a pensar el que gastes en tampons i compreses en tan sols un any? La copa menstrual no té límits. La pots utilitzar durant tot el cicle durant els pròxims 10-15 anys sense gastar ni un euro més. Oblida’t de comprar caixes i caixes de tampons i/o compreses...

3. Higiènica     

 

Totes hem pogut tacar alguna vegada la roba, i no passa res. Però si volem estar més còmodes i tranquil·les, la copa pot ajudar-nos. Queda completament ajustada a l’interior de la vagina, adaptant-se perfectament a l’anatomia de cada dona recollint el seu flux, i no ens hem de preocupar.

 

4. Ecològica

 

Saps quants tampons i compreses es llancen cada any al món? Al voltant de 94.500.000.000. I si hi hagués una forma de contribuir amb el medi ambient i no produir tants residus? Hem trobat la solució perfecta. Una copa s’utilitza il·limitades vegades durant el període menstrual sense generar ni un sol residu.

5. Còmoda

 

La copa et proporciona protecció -segons el flux de cada dona- fins a 12 hores Això equival a sentir-te neta i segura tot el dia. I tota la nit.

Alguns consells pel manteniment de la teva copa

Evita guardar la copa menstrual en envasos hermètics o de vidre. Guarda-la sempre en un lloc adequat lliure de temperatures extremes -molta calor o molt fred- i sempre dins de la bossa de cotó. Evita també que la copa estigui exposada a raigs UVA, així evitaràs que perdi color i conservi totes les seves propietats. 

Durant la menstruació, neteja la copa amb aigua. I quan es finalitzi la menstruació, esterilitza-la amb aigua bullent o utilitzant el mètode Milton. Eliminaràs els bacteris que puguin quedar o adquirir.

Si ho necessites, pots utilitzar una mica de lubricant per introduir-te la copa, tantes vegades com faci falta, no altera la teva vagina ni perjudica la copa.

Ja ho saps, si creus que la copa menstrual pot fer-te servei o tens ganes de saber-ne més coses, pots contactar-nos o passar per la farmàcia i t'ho explicarem!

Clara, farmacèutica

 

Comparte:
Artículos relacionados
La hipertensió el control el tens a les teves mans

La pressió arterial és la força que fa la sang a les parets de les artèries. Té dos components: Pressió arterial sistòlica. Correspon al valor màxim de la pressió arterial quan el cor es contrau en bategar (sístole). Pressió arterial diastòlica. Correspon al valor mínim de la pressió arterial quan el cor es troba en […]

Read More
Punts clau sobre la vitamina b12

Tal i com s'explica en un article d'Ecoceutics, la vitamina B12 o cobalamina és una vitamina que conté un àtom de cobalt en el seu centre i està envoltada d’una estructura orgànica complexa. Aquesta estructura pot variar en alguns àtoms, donant lloc a diferents formes de vitamina B12. Les formes que es comercialitzen per a […]

Read More
#lasans: ens traslladem!

Benvolguts clients i amics, ara si que si. Ha arribat el moment de comunicar-vos que LaSans obre les portes i ens traslladem a la Avda. Sant Jordi 48 (no ens agrada dir-ne vial...)! Ho fem amb l'objectiu d'ampliar les instal·lacions existents, millorar la gestió interna i oferir-vos un millor servei i atenció. Aquest nou projecte […]

Read More
Preguntes i respostes sobre la vacunació per la covid-19

L'objectiu de l'estratègia d'administració de la vacuna contra la Covid-19 és disminuir la gravetat i la mortalitat de la Covid-19. A més, protegint de manera prioritària aquells grups amb major vulnerabilitat. La reducció de la incidència de la malaltia disminuirà l'impacte de la pandèmia sobre el sistema assistencial i l'economia. (Font per aquest article: Ministerio […]

Read More
crossmenuchevron-right