No hi ha productes a la cistella.

No hi ha productes a la cistella.

No hi ha productes a la cistella.

Menu

No hi ha productes a la cistella.

clara png

Hola! Ja torneu a tenir-me per aquí. Sí, a mi, a la Clara. Avui us porto una proposta una mica diferent. Us deixo per aquí les millors raons per utilitzar copa menstrual. Toca actualitzar-nos i viure acord amb el moment, i moltes dones no utilitzen aquest mètode per desconeixement dels seus avantatges. A mi em semblen una gran opció, però val més que us quedeu, doneu una ullada i jutgeu vosaltres mateixes.

 

copas-slider

Si encara no has sentit a parlar de la copa menstrual, queda’t i para atenció. La copa menstrual és la solució per totes les dones que volen una vida més còmode, segura, ecològica, econòmica i higiènica. 

La copa menstrual és un recipient de silicona mèdica. S’introdueix en l’interior de la vagina -igual que un tampó- durant la menstruació, adaptant-se a les parets vaginals en tot moment, donant-nos llibertat de moviments. Recull tota el flux a l’interior de la copa. Pots portar-la, en funció del teu flux, fins a 12 hores a l’interior sense haver de preocupar-te. El seu ús és il·limitat, te la pots posar i treure tantes vegades com vulguis. És d’ús diari, durant tot el cicle. Sí, tot: la pots utilitzar durant la nit sense problemes i dormir tranquil·la i segura.

El seu manteniment és molt senzill: quan acaba el teu període, l’esterilitzes amb aigua bullent i la guardes en una bosseta de cotó fins a la següent la menstruació.

La copa menstrual pot marcar el fi a la teva vida dels tampons, compreses, salvaslips, olors, taques, pèrdues...

Per què utilitzar la copa menstrual? 

1. Saludable

 

Les copes menstruals estan fetes de silicona mèdica o en TPE (elastòmer termoplàstic), depenent de la marca. Aquest material no rasca ni asseca les parets vaginals i tampoc deixa restes de fibra, a diferència  dels tampons tradicionals. Té una superfície totalment llisa, que no absorbeix cap líquid i cap bacteri pot romandre a la seva superfície. No pot produir alteracions en l’entorn vaginal natural. 

I el color? Les copes menstruals  que no són transparents estan acolorides amb colorant alimentari. Per la seva fabricació no s’utilitza cap additiu químic que pugui afectar l’organisme de la dona: estan fetes pensant en totes les dones, tant per les que tinguin al·lèrgies com les que no. Són aptes per a totes.

 

2. Econòmica

 

La copa menstrual, amb un manteniment adequat, pot durar fins a 15 anys. A més, amb 4 mesos recuperes la inversió que has realitzat en comprar-la. T’has parat a pensar el que gastes en tampons i compreses en tan sols un any? La copa menstrual no té límits. La pots utilitzar durant tot el cicle durant els pròxims 10-15 anys sense gastar ni un euro més. Oblida’t de comprar caixes i caixes de tampons i/o compreses...

3. Higiènica     

 

Totes hem pogut tacar alguna vegada la roba, i no passa res. Però si volem estar més còmodes i tranquil·les, la copa pot ajudar-nos. Queda completament ajustada a l’interior de la vagina, adaptant-se perfectament a l’anatomia de cada dona recollint el seu flux, i no ens hem de preocupar.

 

4. Ecològica

 

Saps quants tampons i compreses es llancen cada any al món? Al voltant de 94.500.000.000. I si hi hagués una forma de contribuir amb el medi ambient i no produir tants residus? Hem trobat la solució perfecta. Una copa s’utilitza il·limitades vegades durant el període menstrual sense generar ni un sol residu.

5. Còmoda

 

La copa et proporciona protecció -segons el flux de cada dona- fins a 12 hores Això equival a sentir-te neta i segura tot el dia. I tota la nit.

Alguns consells pel manteniment de la teva copa

Evita guardar la copa menstrual en envasos hermètics o de vidre. Guarda-la sempre en un lloc adequat lliure de temperatures extremes -molta calor o molt fred- i sempre dins de la bossa de cotó. Evita també que la copa estigui exposada a raigs UVA, així evitaràs que perdi color i conservi totes les seves propietats. 

Durant la menstruació, neteja la copa amb aigua. I quan es finalitzi la menstruació, esterilitza-la amb aigua bullent o utilitzant el mètode Milton. Eliminaràs els bacteris que puguin quedar o adquirir.

Si ho necessites, pots utilitzar una mica de lubricant per introduir-te la copa, tantes vegades com faci falta, no altera la teva vagina ni perjudica la copa.

Ja ho saps, si creus que la copa menstrual pot fer-te servei o tens ganes de saber-ne més coses, pots contactar-nos o passar per la farmàcia i t'ho explicarem!

Clara, farmacèutica

 

crossmenuchevron-right