No hi ha productes a la cistella.

No hi ha productes a la cistella.

No hi ha productes a la cistella.

Menu

No hi ha productes a la cistella.

A tots ens agrada escoltar música. Està present a totes les cultures, a moltíssims moments de la nostra vida, pot canviar el nostre estat d'ànim, explica històries i ens ajuda a tirar endavant. Anem a veure, ara, els beneficis d'escoltar música per a la nostra salut:

 

beneficis d'escoltar música

 .

 

1. Millora les habilitats visuals i verbals

Diversos estudis concorden en què la música pot estimular el cervell dels nens i ajuda a millorar les seves habilitats comunicatives, especialment les visuals i verbals. S'ha comprovat que els nens que inclouen la música a la seva educació tenen més confiança, es comuniquen de manera més eficient, somriuen més i el seu cervell donen respostes més sofisticades que la mitjana dels nens de la seva edat.

 

2. Disminueix el desgast cerebral

Escoltar música ens ajuda a tenir un cervell sa en l'edat adulta i vellesa. És un exercici per a la ment i, com a tal, ajuda a mantenir-la en forma. S'ha vist que fins i tot persones que ja presenten cert desgast al cervell poden recuperar parcial o totalment alguns records i processos neurològics apresos amb ajuda de sons o música molt rítmica.

 

3. Ets més feliç

Com ja hem dit, la música té el poder de canviar el nostre estat d'ànim. Pot fer-te feliç, posar-te trist, emocionar-te, calmar-te... Quan escoltem música alegre, el nostre cervell comença a produir dopamina, que s'encarrega de fer-nos sentir emocions tals com la felicitat o la diversió. Per tant, escoltar música pot fer-nos tan feliços com menjar xocolata, tenir relacions sexuals, prendre drogues o enamorar-nos.

També s'ha demostrat que quan escoltem música amb un ritme molt ràpid, ens fa feliços. En canvi, la música més lenta ens fa sentir nostàlgia o tristesa.

 

4. Beneficia el cor: Regula el pols cardíac i la pressió sanguínia

S'ha comprovat que la música pot facilitar la recuperació de pacients que han patit problemes del cor. Independentment del tipus de música, escoltar-la provoca la producció d'endorfines al cervell i milloren la salut vascular. També s'ha comprovat que els pacients que han passat per una cirurgia cardíaca poden disminuir els nivells d'ansietat i dolor gràcies a la música.

 

5. Millora la qualitat del son

L'estrès i l'ansietat són els enemics més grans d'un somni reparador i de qualitat. Però podem escoltar música per canviar aquesta situació. El més recomanable és escoltar música tranquil·la i alegre uns 30 minuts abans d'anar a dormir, tot i que si pots fer-ho al llarg del dia, millor.

 

6. Beneficia al sistema immunològic. Redueix el dolor

Els científics han vist que la música és capaç de reduir els nivells de cortisol, l'hormona de l'estrès, responsable de debilitar el nostre sistema immunològic. Hem de recordar que aquest debilitament ens fa més propensos a patir problemes del cor, problemes d'aprenentatge, baixa densitat òssia i augment de pressió sanguínia. D'acord amb els estudis realitzats, escoltar 50 minuts de música energètica augmenta la producció d'anticossos del nostre cos.

 

beneficis d'escoltar música

.

Aprofita els beneficis d'escoltar música... Escolta'n!

Si no escoltes música sovint, pot ser un bon moment per introduir-la a la teva vida i millorar notablement la teva salut. Prova d'escoltar nous gèneres musicals i analitza la reacció del teu cos!

crossmenuchevron-right