No hi ha productes a la cistella.

No hi ha productes a la cistella.

No hi ha productes a la cistella.

Menu

No hi ha productes a la cistella.

Deixar de fumar té dos obstacles:

- Un és la dependència a la nicotina. El tabac crea molta addicció i dependència  degut a la nicotina. Tenim maneres de superar aquesta addicció amb tractaments farmacològics.tabaquisme

- L' altre és el component psicològic.  Associem el fumar amb uns hàbits i rutines quotidianes. Quan s' acaben les vacances, es tornen a agafar aquestes rutines i això fa que sigui molt més complicat deixar de fumar per aquells que ho esteu intentant. Fer el cafè, dutxar-se, escoltar la ràdio, anar conduint a la feina o veure una sèrie després de sopar, formen part de la vida quotidiana.

El tabaquisme té aspectes físics, mentals i socials que s' associen a la rutina. Canviar la rutina és fonamental per no pensar en el tabac.

Si vols deixar de fumar, aquí tens 10 consells per modificar la rutina i fer el repte més fàcil.

1- Retira tot el relacionat amb el tabac. Treu cendrers, encenedors, i per descomptat, els cigarrets.

2- “No fumeu davant meu”. Si convius amb un fumador que no es planteja deixar el tabac, demana-li que no fumi davant teu, al menys els primers dies. Igualment, demana col.laboració als amics fumadors.

3- Reflexiona sobre les rutines. Pensa en quins moments i llocs fumaves. Així seràs més conscient de l' impacte de la rutina.

4- Canvia les rutines associades al tabac. Si estàs acostumat a aixecar-te, fer un cafè fumant i després dutxar-te, pots invertir l' ordre: primer dutxar-te i fer el cafè fora de casa en un lloc on no es pugui fumar, o canviar el cafè per una infusió... Si fumes quan acabes de dinar fent sobretaula, aixeca't de seguida i renta els plats, ...cigarrillo.-Conozca los síntomas que se deben esperar cuando usted deja de consumir tabaco. Los síntomas comunes abarcan: - Un intenso deseo de nicotina. - Ansiedad, tensión, inquietud, frustración o impaciencia. - Dificultad para concentrarse. - Somnolencia o problemas para dormir. - Dolores de cabeza. - Incremento del apetito y aumento de peso. - Irritabilidad o depresión. - La gravedad de los síntomas depende de por cuánto tiempo usted fumó. La cantidad de cigarrillos que fumaba al día también juega un papel.:

5- Canvia l' esmorzar. Els matins més sans comencen variant l' esmorzar. Substituir el cafè per sucs de fruita o per infusions ajuda a fer diferents els dies i a allunyar-se de la rutina.

6- Practica esport i beu força aigua. Aixeca't una mica abans o dedica un temps a la tarda a caminar o fer una petita taula d' exercicis. També pots anar en bicicleta o anar a nedar...

7- Canvia l' itinerari. Si fumes mentre condueixes per anar a la feina, busca un camí alternatiu, engega la ràdio i canta.

8- Neteja el cotxe. Si et relaxes fumant mentre condueixes de camí a casa, una bona idea és fer neteja a fons del cotxe. Si està net i fa bona olor, no et vindrà tant de gust fumar-hi.Service Plan Health and Life Created a Stop Smoking Calendar #advertising #ads trendhunter.com:

9- Recorda els teus motius. Un altre moment complicat és quan estàs en un embús i veus un altre conductor fumant. En aquests moments pensa en el motius que tens per deixar el tabac (millora de la salut, els teus fills, l' estalvi de diners....)

10- El metge o farmacèutic són claus. Visita el teu metge o farmacèutic per tal que et donguin la informació necessària per el teu cas concret i t' aconsellin sobre els recursos que et poden ajudar per evitar les recaigues.

irene png Irene Iglesias 

Farmacèutica Farmàcia Sans

 

 

crossmenuchevron-right