No hi ha productes a la cistella.

No hi ha productes a la cistella.

No hi ha productes a la cistella.

Menu

No hi ha productes a la cistella.

Moltes dones es topen amb el dolor a l’hora de tenir penetració durant les relacions. Quan parlem de dolor en les relacions sexuals, no podem parlar de plaer i fa que les relacions sexuals no siguin satisfactòries.

Aquest dolor, que moltes vegades es normalitza, pot venir per vàries causes.

 

Causes del dolor en les relacions sexuals

Falta de lubricació

Quan hi ha una manca de lubricació el penis fricciona en les parets vaginals provocant provocar dolor i coïssor. Aquesta falta de lubricació pot ser deguda a una falta d’excitació o desig, canvis hormonals o degut també als canvis físics en la menopausa.

Bloquejos emocionals

Por a l’embaràs, a la penetració, manca o informació sexual errònia, que ens poden portar als punts següents.

Disparèunia

Dolor o molèsties durant, abans o després de la penetració que es pot donar tant en dones com en homes. També pot ser deguda a causes orgàniques com infeccions o inflamacions.

Vaginisme

Disfunció sexual femenina que es caracteritza per un espasme involuntari dels músculs que envolten la vagina impedint la penetració.

Contractures en el sòl pelvià

Quan la musculatura del sòl pelvià està molt tensa, hipertonia, un dels símptomes és el dolor en la penetració.

 

Sentir dolor i quedar-se callada fa que incrementi el problema, és a dir, normalitzar-lo no és la solució. Aquí podem iniciar un cercle viciós negatiu que ens pot portar a una disminució de desig i fins i tot al rebuig de les relacions sexuals. Si una activitat que se suposa que m’hauria de donar plaer em provoca dolor, per a què tornar-hi? Aquest és el raonament, i molt lògic, que fa el nostre cervell que ens porta a allunyar-nos de la sexualitat. Però la qüestió és que cada causa té el seu tractament. Fes la consulta, esbrina si necessites anar al ginecòleg, dermatòleg, sexòleg, fisioterapeuta de sòl pelvià o a la farmàcia, i fes el pas.

 

Rosa Padrosa,

sexòloga

crossmenuchevron-right