No hi ha productes a la cistella.

No hi ha productes a la cistella.

No hi ha productes a la cistella.

Menu

No hi ha productes a la cistella.

És alarmant la gran quantitat del que es coneix com eruga del boix (cydalima perspectalis) que es poden trobar pels boscos i camins de la Garrotxa. L’any passat ja va haver-hi una invasió greu d’aquesta plaga. Quan es converteixen en papallones acabant matant gran part dels boixos, com per exemple la boixeda del Parc Nou d’Olot.

 

Què es l’eruga del boix?

És un lepidòpter que pot tenir fins a 3 generacions l’any. Cada generació sol tenir una vida d’uns 40 dies. La segona generació (a la Garrotxa sol ser cap al juliol) és la més perjudicial per als boixos, ja que sol causar el dessecament d’aquesta espècie d’arbre. Els danys principals són deguts a l’atac a les fulles. Si l'eruga malmet les fulles, ocasiona la pèrdua de la capacitat de fotosíntesi de l’arbre. Tot i això, els danys més perjudicials són a causa de l’atac a l’escorça. 

La plaga prové de l’Est d’Àsia, va arribar a Alemanya el 2006 i des d’aquest país es va estendre. Està present a Catalunya des del 2014. També la podem trobar per tota la costa cantàbrica i zones del nord d’Espanya. Aquest any a la Garrotxa se’n van començar a detectar al març en espais verds públics i privats. Un dels factors que podria haver-ne augmentat la quantitat és la calor d’aquest estiu i de l’últim.

 

És perillosa per la salut humana?

Ara per ara, no hi ha cap indici que la cydalima perspectals sigui perillosa per la salut humana.

 

Per resoldre qualsevol dubte, contacteu amb nosaltres!

 

 

crossmenuchevron-right