No hi ha productes a la cistella.

No hi ha productes a la cistella.

No hi ha productes a la cistella.

Menu

No hi ha productes a la cistella.

És important que ens protegim del sol amb un bon fotoprotector. Hi ha molts filtres solars al mercat de diferents tipus i és important escollir el que més s'adapti a les nostres necessitats.

.

Què son els filtres solars?

Són substàncies que protegeixen la nostra pell de la radiació solar. N' hi ha de diferents tipus: físics, químics i biològics i cadascun d' ells funciona d' una manera totalment diferent.

Quina és la diferència entre els filtres físics, químics i biològics?

Filtres físics

Aquest tipus de filtres contenen substàncies minerals que formen un escut pantalla que reflexa la llum. No provoquen cap tipus de reacció fotoquímica, la qual cosa fa que siguin més ben tolerats per les pells sensibles.

Tot i la seva alta tolerància, al dipositar aquesta barrera sobre la pell, són textures espesses que deixen un aspecte blanquinós ,amb la qual cosa les pells grasses no s' hi senten molt còmodes. Actualment existeixen filtres amb tamany de nanopartícules  per minimitzar aquest inconvenient i deixar menys blanc. Aquestes micropartícules si que es poden absorbir una mica, però el seu ús es considera segur.

Exemples de filtres físics són l' òxid de zinc i de ferro, el diòxid de titani, la mica, el caolín i el talc.

.

Filtres químics

Els filtres químics són substàncies que absorbeixen la radiació solar i la modifiquen per minimitzar l' impacte de la radiació sobre la pell. Al captar l' energia solar, aquests filtres la transformen en una longitud d' ona diferent i totalment innòcua per la pell.

Exemples de  filtres químics són  PABA, Mexoryl, Octylmethoxycinnamat,  benzofenona-3...

Aquests tipus de filtre presenten una textura molt més fresca i lleugera que els filtres físics, amb la qual cosa són ideals per pells normals i grasses. Al penetrar en la pell la protegeixen durant períodes de temps més llargs. Per contra, ja que són absorbits, no són ben tolerats per totes les pells i poden provocar al·lèrgies. Tot i que els filtres que hi ha al mercat són totalment segurs i han superat els controls de qualitat.

Recentment s’han desenvolupat noves molècules orgàniques que tenen els avantatges dels dos tipus anteriors. Són filtres químics, però insolubles. Són les anomenades pantalles orgàniques. Un exemple seria el Tinosorb.

Filtres biològics

Tècnicament els filtres biològics no són filtres solars com a tal, sinó que són agents antioxidants que actuen conjuntament amb els filtres de la fórmula evitant la formació de radicals lliures i potenciant el sistema immunològic de la pell. Contraresten l' acció nociva del sol i relentitzen per tant, l' envelliment cutani. Els més utilitzats són les vitamines A, C i E.

filtres solars físics, químics i biològics

Quins són els millors filtres?

Els nens menors de sis mesos no tenen la capacitat natural de la pell per defensar-se del sol i poden desenvolupar cremades solars greus i de conseqüències greus. Per tant, no s' han d' exposar a la llum directa del sol.

Entre els 6 mesos i els 2 anys, seria convenient escollir els fotoprotectors físics. També es recomanen aquests tipus de filtre en pells al·lèrgiques, reactives o amb algun tipus de dermatitis, així com en cicatrius recents o en tractaments mèdics estètics de làser o peelings químics, en els quals la pell hagi quedat molt sensibilitzada.

A partir dels 2 anys ja es poden fer servir filtres químics o filtres combinats.

Actualment, molts productes solars presenten en la seva formulació una combinació dels diferents tipus de filtre per oferir una protecció solar d' ampli espectre i un mínim de risc d' al·lèrgies.

Vine a la farmàcia i t' aconsellarem del que t' anirà més bé pel teu tipus de pell i situació!

Fins aviat!

Clara Sans

farmacèutica

Clara Sans

crossmenuchevron-right