No hi ha productes a la cistella.

No hi ha productes a la cistella.

No hi ha productes a la cistella.

Menu

No hi ha productes a la cistella.

"Clara, dóna'm el que sigui per treure la mala olor dels peus!"

La feina d'estar al darrere del taulell d’una farmàcia és entretinguda i sovint hi ha temes recurrents. Un d'ells és la mala olor dels peus. És per això que us farem cinc cèntims de què és i de com evitar-ho. 

A tots ens fan olor els peus! Coincidirem, però, que a uns més que els altres. La sensació pot ser desagradable i pot provocar malestar a la persona que ho pateix i al seu entorn.

La mala olor, en el cas dels peus, és una fermentació de la suor. A la natura en tenim milers d’exemples del que són les fermentacions. El vi seria un exemple de la fermentació del raïm. El iogurt, la cervesa... Tot això són fermentacions. La suor és la secreció produïda per les sudorípares. En principi és pràcticament inodora, incolora i amb un pH lleugerament àcid. A l’estiu l’increment de la temperatura i l'ús de calçat inadequat fa que es produeixin males olors.

 

mala olor dels peus

 

El problema és que hi ha uns bacteris que es dediquen a fermentar la suor i produir compostos dels tipus “metanotiol” i són els responsables de la mala olor. Si tu, el teu company, el teu veí patiu el problema, tranquil·litat , tenim bones solucions.

El primer pas és fer servir sabates que transpirin, evitar els mitjons sintètics, procurar eixugar-nos bé els peus quan ens rentem, especialment entre els dits. Sovint aquestes senzilles mesures solen ser suficients.

De no ser així, passem al pla B.

 

mala olor dels peus

Tenim tot un ventall de productes per la mala olor dels peus

Productes antitranspirants: frenen el excés de sudoració.

Productes desodorants : eviten la fermentació de la suor, inhibint així la producció del “metanotiol”.

Productes antitranspirants i desodorants: Acció desodorant i antritranspirant en un mateix producte. Feina feta.

La majoria d'aquests productes es presenten en format de pols, un dels més coneguts és el Fungosol (ara li han canviat el nom i en diem FUNSOL). D’altres es presenten en esprai, d’altres en crema. Sovint porten una mica de mentol i això fa que la seva aplicació deixi els peus més frescos.

 

mala olor dels peus

 

Tenim solucions eficaces i còmodes, de manera que si alguns dels vostres íntims pateix de Bromhidrosis -el que equival a una indesitjable suor dels peus- passa-li aquest article perquè ho solucioni! Si l'afectat és el veí/veïna, pots compartir-lo al Facebook perquè el vegi 😉

 

Peus a la fresca i... Bon estiu!

Si tens algun dubte, t'esperem a la farmàcia

Clara, farmacèutica

signatura clara sense fons

crossmenuchevron-right