No hi ha productes a la cistella.

No hi ha productes a la cistella.

No hi ha productes a la cistella.

Menu

No hi ha productes a la cistella.

Com prevenir les patologies respiratòries?

Cada dia entren i surten 12.000 litres d'aire dels nostres pulmons. Per una banda, quest aire s'ha d'escalfar, netejar i mantenir-se en perfecte estat per evitar que entrin microorganismes i particules perjudicials pel cos. Per altra banda, hi ha més de 200 virus que poden causar infeccions en l'aparell respiratori. Com segurament molts ja sabeu. el principal mètode de prevenció de grips i refredats recomanat passa per mantenir un estat de salut òptim, més encara quan es tracta de la població més sensible: nens, persones grans i embarassades.

Pràcticament en la majoria dels casos, s'aconsella realitzar una prevenció antiviral ja que la majoria dels problemes respiratoris comencen amb un virus.

La transmissió d'aquests virus és dóna normalment a través de les gotes d'aerosol o saliva, en forma d'esternut a l'ambient o per contacte directe. Per això és important conèixer i respectar les mesures higièniques. Una cosa tant òbvia com rentar-se les mans és clau per inactivar els virus.

En segon lloc hem d'esbrinar què és el que falla, on hi ha el problema que provoca que les defenses de la persona afectada no siguin del tot efectives. Certs tractaments a malalties o situacions extremes poden provocar aquesta situació, i en molts casos és a causa

de problemes dietètics, d'estrès, sobrecàrrega hepàtica...

Mesures higièniques - dietètiques

Les hem llegit moltes vegades, però no ens cansem de repetir-les.

Segons la EFSA (Autoritat de Seguretat Alimentària), una serie de vitamines i minerals participen de forma específica en el funcionament del sistema inmunitari, a part de ser necessari per la nostra dieta.

- Tapa't el nas i la boca quan esternuts
- Renta't les mans sovint, sobretot abans de menjar o de preparar aliments
- Mantenir ventilat l'ambient de treball i la casa
- Utilitza gel per desinfectar les mans
- Fes neteges nasals amb  aigua de mar
- Aconsegueix un ambient humit gràcies als difusors. Posa-hi olis essencials anti-virals

Aqui et detallo les vitamines i minerals més importants  a tenir en compte

La Tos

La tos és un mecanisme fisiològic protector que neteja les vies aèries d'irritants i particules que les obstrueixen mitjançant una aspiració explosiva. És un dels principals mecanismes de defensa del sistema respiratori, i la seva funció és protegir les vies aèries i els pulmons de substàncies nocives que s'hagin inhalat, o simplement secrecions acumulades.

I aqui teniu el video del programa La Finestra d'Olot TV que en Joan va parlar sobre les grips i els refredats el darrer dimecre 30 de Gener del 2019

crossmenuchevron-right