No hi ha productes a la cistella.

No hi ha productes a la cistella.

No hi ha productes a la cistella.

Menu

No hi ha productes a la cistella.

El Nadal és una època una mica controvertida. Per exemple, alguns ho veuen com una època per reunir-se amb les famílies i amics per compartir temps junts. En canvi d'altres com una tradició imposada, i lluny de viure-ho en positiu ho reben com uns dies en els quals estan obligats a preparar grans festes, comprar regals, decorar la casa... 

Però no només això. Durant el Nadal, molta gent pateix estrés, ansietat, depressió o melancolia. Reunir-se amb familiars amb els que no hi tenim relació, trobar a faltar als que ja no hi son... Es tanca un any i és un moment de reflexió que pot enfonsar l'ànim si no hem aconseguit els objectius que teníem al començar-lo. D'aquesta manera, és molt difícil viure aquesta època en positiu. Aquest any, a més, tot això queda agreujat per les seqüeles que ha deixat la crisi sanitària de la Covid-19. 

 

positiu

 

Per Nadal sentim per tot arreu que ha ser una època feliç, i això mina la moral de les persones que realment tenen problemes i no s'ajusten al discurs convencional.

Per a viure el Nadal de manera mínimament en positiu, és molt important reintepretar el concepte i viure'l a la nostra manera.

 

Conflictes de parella

On i amb qui celebrar les festes nadalenques pot ser motiu de discussió. Mirem de negociar i que tots els events estiguin repartits més o menys equitativament.

 

Problemes econòmics

No associem la felicitat a la quantitat de regals o als àpats. Busca la manera de gaudir de les festes de Nadal amb els que t'estimen. Pots estalviar diners fent receptes nadalenques casolanes, fent manualitats per decorar la teva llar o fent un passeig per a veure els llums i la decoració.

 

La distància

Encara que estiguis a quilòmetres lluny, això no vol dir que no puguis estar a prop emocionalment. És probable que aquest any et toqui passar els dies de Nadal lluny d'algunes persones que aprecies, aprofita les tecnologies per estar en contace amb ells, passar-vos fotos de les vostres celebracions, etc. per a sentir-vos més units.

 

Pèrdua d'una persona estimada

Si són de les primeres festes que passes sense un ser estimat que has perdut, dona't temps per a curar i assimilar la nova situació. No t'obliguis a celebrar les festes si no et ve de gust però tampoc et tanquis en tu mateix. Passa temps amb les persones que et son properes, amb els familiars que t'estimen i estan passant la mateixa situació que tu.

 

Fins aviat,

Clara Sans, farmacèutica

dependència tabac


crossmenuchevron-right