No hi ha productes a la cistella.

No hi ha productes a la cistella.

No hi ha productes a la cistella.

Menu

No hi ha productes a la cistella.

A la farmàcia escoltem sovint pares que han pogut dormir poc perquè els seus fills no han parat de plorar però no saben el que els causa el malestar. És per això que us volem fer un repàs dels malestars més freqüents dels nadons.

 

la-alimentacion-con-biberon

 

EMPASSAR-SE AIRE

Els nadons, especialment els nens alimentats amb biberó, solen empassar-se aire i això els causa inflors que poden provocar malestar. Cal evitar-ho o, almenys, minimitzar-ho i per això cal que quan donem el biberó, la tetina estigui en una posició que quedi sempre plena de llet. Procurar que el forat de la tetina no sigui massa gros i vigilar que el nen no segueixi xuclant un cop s'hagi acabat la llet. Cal que el nen mengi tranquil i relaxat. També sol ser convenient ajudar al nen a fer eructar després de menjar, així garantim la sortida de l'aire.

 

MAL DE PANXA

L'origen sol ser divers: empassar aire, restrenyiment, gastroenteritis...  Si no hi ha febre, el problema és molest però no té per què ser greu. Deixem passar unes hores i fem un massatge a la panxa amb un producte natural. 

 

REGURGITACIÓ

La regurgitació és l'expulsió de petites quantitats de llet just en acabar de menjar o fins i tot passades 2/3 hores. Sol ser desagradable pel nadó però no afecta el pes i no és greu. Sol desaparèixer al cap d'uns mesos. Sovint cal canviar de llet i passar a una llet especial. Si és el cas del teu nadó, consulta'ns a la farmàcia o al teu professional de la salut.

 

VÒMITS

És l’expulsió forçada del contingut gàstric. Si el vòmit és repetitiu i/o continuat amb el temps, cal vigilar, ja que hi ha perill de deshidratació.

RESTRENYIMENT

És bastant habitual que els nens amb alimentació mixta o amb biberó, vagin lleugerament restrets. No cal que en nen vagi de ventre cada dia, podem donar per normal anar un /dos cops per setmana. 

 

Per a qualsevol dubte, us esperem a tu i el teu nadó a la farmàcia!

Iconos diseñados por Freepik desde www.flaticon.com con licencia CC 3.0 BY
crossmenuchevron-right