No hi ha productes a la cistella.

No hi ha productes a la cistella.

No hi ha productes a la cistella.

Menu

No hi ha productes a la cistella.

Parabens, bons o dolents?

Què són?

Són compostos químics emprats principalment en productes cosmètics com a conservants per impedir que es contaminin amb bacteris o fongs. Val a dir que són molt i molt efectius en dosis baixes i a més són molt barats.

Són dolents?

pp-paraben

A hores d 'ara no hi ha una evidència científica sobre la seva toxicitat crònica, tot i que existeixen  dades que apunten a un possible potencial cancerigen. D'altres estudis ho desmenteixen. Avui per avui ningú no pot afirmar que estigui demostrada científicament la seva toxicitat crònica. El que sí que sabem és que determinades persones en són al·lèrgiques i si fan servir una crema que porti algun parabén, els genera dermatitis.

Són necessaris els conservants?

Tal i com tenim muntada la societat de consum, els conservants, siguin els parabens o els seus cosins o amics, ens són del tot imprescindibles. No és possible fabricar un cosmètic a Alemania, vendre'l a Olot i que el consumidor el tingui obert a la cambra de bany de casa seva durant tres mesos i que no es floreixi. Sense conservants aquest esquema no seria possible. Ens enganyaríem o ens enganyarien.

Tenim alternatives a l’ús dels conservants?... Sí! la Cosmètica slow

maquillatge

Els conceptes de producte natural, producte ecològic, sostenible, bio, etc. són  una bona aproximació cap a unes fórmules menys agressives, però per elles mateixes no volen dir res. També ens cal fer ús i fins i tot direm que un bon ús d'additius i conservants. És en aquest punt del debat on apareix el concepte SLOW.

I així parlem, entre d 'altres, d’slow food i slow cosmètica.

Què és l’slow cosmètica?

És la cosmètica que vol lligar una coherència en la seva formulació i principis actius definits i coneguts per les seves propietats i qualitats, pràcticament sempre d'origen natural. Procura que la cura del cos esdevingui un ritual, però lluny de les imatges retocades i estereotipades: retocades amb Photoshop i que presenten l’home i la dona com un objecte de consum. Imatges irreals. És una invitació a consumir productes cosmètics de forma diferent, una crida a retornar a l’essència, als ingredients naturals.

La cosmètica slow és la cosmètica eficaç en la seva formulació i en la seva aplicació, que vol tenir cura de la bellesa del cos gaudint de la vida real.

crossmenuchevron-right