No hi ha productes a la cistella.

No hi ha productes a la cistella.

No hi ha productes a la cistella.

Menu

No hi ha productes a la cistella.

Saps què has de fer en cas de cremades? O, per exemple, si et trobes amb algú que s'ofega per un ennuegament?  O, si per altra banda, amb algú que està patint un infart? O et trobes amb un accident amb algú que està inconscient o té una hemorràgia? Saps fer la reanimació cardiopulmonar?  O arribat el cas, saps utilitzar un desfibrilador dels que hi ha instal·lats als llocs públics? Saps identificar els signes d'algú que està patint un ictus?

La vida ens aporta situacions diverses en les quals actuar ràpid i bé pot ser indispensable. Els primers minuts són molt importants en alguns casos fins que no arriben els serveis d'urgència. L'ictus n'és un cas.  

Hem de tenir molt clar que és indispensable avisar al 112 en cas d'urgència. Ells ja s'ocupen d'avisar a l'ambulància, bombers, o el que faci falta.

Pròximament anirem fent varis articles explicant com hem d'actuar en les diferents situacions que hem comentat.

Avui començarem explicant com reconeixem algú que pot estar patint un ictus o accident cerebrovascular i què hem de fer.

ACCIDENT CEREBROVASCULAR (ACV) o ICTUS

Un ictus és una alteració de la circulació cerebral que compromet l'arribada de sang al cervell.  Això pot provocar una discapacitat greu o fins i tot la mort.

Què hem de fer davant d'una persona quan sospitem que pot estar patint un ictus?

1- Observar la cara de la persona: Demanar-li que somrigui. Si pateix un ACV pot ser que només pugui somriure per un costat; l'altre costat de cara sembla que que estigui caigut.

2- Observar els braços de la persona: Demanar-li que aixequi els braços. Si ha sofert un ACV pot ser que només en pugui aixecar un.

3- Observar la parla de la persona: Fer-li una pregunta. Pot parlar i/o entendre el que està dient?

A vegades també hi pot haver debilitat en tot un costat de cos, alteració de la visió o un mal de cap fort sense causa aparent.

Si es compleix algun dels punts anteriors, trucar ràpidament al 112. Dir-li a l'operador que sospita d'un Ictus. Calmi a la persona i controli els seus signes vitals (respiració, pols i nivell de consciència) fins que arribi l'ajuda.

Qualsevol dubte, consulteu-nos!

crossmenuchevron-right