No hi ha productes a la cistella.

No hi ha productes a la cistella.

No hi ha productes a la cistella.

Menu

No hi ha productes a la cistella.

Problemes d'estiu: I ara què?!

Butllofes, ferides infectades, cremades del sol... Us sona? 

Hola a tots! Fa pocs dies, vaig llegir la revista d'Ecoceutics: vaig veure que parlaven de problemes típics de l'estiu. Problemes comuns, que ens afecten a tots els que anem a la piscina, a la platja o d'excursió, entre altres. Ja feia dies que tenia ganes de donar-vos la solució a aquests problemes, perquè pogueu gaudir de l'estiu plenament. Som-hi. 

 

clara png

 

A l'estiu solem tenir més temps lliure i molts l'aprofitem per fer activitats com excursions, anar a la platja, de campaments, de viatge, etc. Apuntem als nens als casals, faran rutes, sortides... L'estiu és una època fantàstica plena de coses que ens encanten, però algunes conseqüències de nedar, caminar, còrrer o prendre el sol no ens agraden tant: butllofes, cremades, ferides. Tranquils, aquests típics 3 problemes d'estiu tenen remei. 

 

BUTLLOFES

problemes d'estiu

Si ens agrada caminar però no utilitzem el calçat adecuat, ens poden aparèixer butllofes als peus per la calor o pel frec amb la sabata. Per alleujar la molèstia, podem seguir aquests passos:

  1. El primer que hem de fer és deixar de caminar, perquè la pell deixi de patir amb el frec amb la sabata.
  2. Tot seguit hem de rentar la zona amb aigua i sabó, i desinfectar-la.
  3. Punxar suaument la butllofa amb una agulla estèril perquè surti tot el líquid acumulat
  4. Tornar a rentar la zona per evitar infeccions, aplicar-hi un ungüent antibiòtic i cobrir-la amb un apòsit.

 

FERIDES INFECTADES

problemes d'estiu

A l'estiu sovint anem amb sandàlies, descalços, amb pantalons curts o màniga curta, en banyador... Estem més exposats i és fàcil que ens fem alguna ferida. La ferida pot infectar-se: el contacte amb l'aigua de la piscina, la sorra de la platja...

Una ferida s'infecta quan la pell ha estat exposada a agents contaminants. La infecció provoca canvis a la pell relacionats amb l'augment de la temperatura en la zona afectada, la variació del color, l'aparició de secrecions... Per a curar bé una ferida infectada hem de rentar-la amb sèrum fisiològic i sabó neutre i assecar-la amb una gasa estèril. Un cop neta, hem d'aplicar-hi una pomada antibiòtica i tapar la ferida amb un apòsit de gasa i esparadrap per evitar el contacte amb agents contaminats.

 

CREMADES DE SOL 

problemes d'estiu

 

Un clàssic: les cremades solars. Ens encanta el mar, banyar-nos, prendre el sol, la platja... Però a vegades el sol és traïdor. Si no ens posem crema -sovint i amb la protecció adecuada- és fàcil que ens crememem. És molt important prevenir i evitar aquest tipus de cremades perquè son molt perjudicials per la nostra salut. Però si ja has rebut, pots seguir aquests passos per fer-ho més lleuger:

  1. Baixa la temperatura de la pell, preferiblement amb un bany d'aigua freda.
  2. Hidrata la pell amb dermocosmètics de venda en farmàcies amb propietats hidratants, nutritives i regeneradore
  3. Beu aigua per compensar aquesta deshidratació

 

Si tens qualsevol dubte, t'ho explicaré personalment a la farmàcia. Fins la pròxima!

Clara, farmacèutica

signatura clara sense fons

[Compartir publicació]

Fes-te la targeta client i aconsegueix un 5% de descompte.

La vull! Fer-me la targeta

Uneix-te a la nostra newsletter i rep al correu els últims artícles i descomptes.

crossmenuchevron-right