No hi ha productes a la cistella.

No hi ha productes a la cistella.

No hi ha productes a la cistella.

Menu

No hi ha productes a la cistella.

"No bec mai aigua, però és que no tinc mai set."

L'aigua fa molt més que calmar la set. L'aigua manté el nostre cervell actiu, lubrica els músculs i afavoreix la depuració de residus. 

 

L'aigua és un líquid fonamental per la vida, ja que el cos en necessita per dur a terme els processos químics, com l'absorció dels nutrients dels aliments o l'eliminació dels residus. Tot i així, la majoria de persones no beu prou aigua. Amb el pas del temps, es nota.  

L'organisme té la capacitat de netejar-se per si mateix, però la manca d'aigua li pot complicar la feina i alhora augmentar els nivells de toxines. Com a conseqüència, augmenta el nivell d'inflamació, el risc de malalties cròniques i una sèrie de símptomes que afecten la qualitat de vida.

Com a norma general es recomana ingerir, com a mínim, dos litres d'aigua. Aquí s'hi inclou l'aigua que prové de fruites, sucs naturals, sopes, etc. Ingerir menys de la quantitat recomanada pot provocar deshidratació i altres problemes tant a nivell intern com extern. 

Quins efectes negatius té no beure prou aigua?

 

Problemes digestius

aigua

Les dificultats en el sistema gastrointestinal són una de les primeres manifestacions de la deshidratació del cos. Un 98% de la capa mucosa de l'estómac està composta d'aigua i, quan disminueix, l'àcid pot afectar les parets estomacals. Aquest fet pot provocar indigestió, pirosis i estrenyiment.

Dolors articulars

aigua

S'estima que un 80% de la composició del cartílag que protegeix les articulacions és aigua. Per tant, quan no es beu la quantitat necessària, les articulacions es veuen directament afectades. Una persona amb deshidratació crònica té més del 60% de risc de patir artritis i altres molèsties inflamatòries. 

La deshidratació també pot afectar els discos de la columna vertebral i provocar hèrnia de disc.

Sequedat de boca i pell

aigua

 

A nivell estètic, la deshidratació es fa evident de seguida. La delicada capa que recobreix la boca es resseca i, al no rebre prou humitat, s'esquerda. La pell també pateix alteracions, especialment a la seva producció normal d'olis i, en conseqüència, la notarem opaca i seca.

Encara que els productes tòpics contribueixin a contrarestar-ho, és molt important hidratar-se des de l'interior.

Baix nivell d'energia

aigua

 

Un 90% del plasma sanguini està compost d'aigua. Amb uns nivells baixos d'aquest líquid, el cor té dificultats per bombar la sang i subministrar l'oxigen fins a cada cèl·lula del cos.

Tot això fa que disminueixin els nivells d'energia i la persona tingui problemes per aconseguir un bon rendiment físic i mental.

 

Problemes als ronyons

Els ronyons són els òrgans encarregats de filtrar el que sobra i produir l'orina, una part molt important del seu funcionament depèn de l'aigua. No beure'n suficient provoca alts nivells de toxines a la sang i retenció de líquids i inflamació.

A més, augmenta la susceptibilitat a infeccions en el tracte urinari i el risc de càlculs renals.

 

Dificultats circulatòries

La circulació del cos es torna més pausada per la deshidratació i, amb els dies, la sang pot quedar retinguda i formar varius.

És molt important, ja que a la llarga pot augmentar el risc de pressió arterial alta.

 

Disminueix la massa corporal

Els músculs necessiten aigua per absorbir els nutrients i conservar la força. Un organisme deshidratat pot perdre de forma significativa la seva massa muscular i alhora augmentar el risc de lesions.

 

Augmenta la depressió

aigua

 

Beure poca aigua també afecta directament la salut emocional. La manca d'aquest líquid al teixit cerebral augmenta els nivells de cortisol i, a més d'elevar l'estrès, pot conduir a forts episodis de depressió.

Més sensació de gana

aigua

 

La falta de líquid a l'organisme augmenta la sensació de gana i fa que mengem més del que hauríem de menjar. Consumim més calories de les que hauríem de consumir.

Durant el dia, ens fa venir ganes d'obrir la nevera una vegada i una altra i escollir aliments amb alt contingut de líquid. El problema és que, si ens falta aigua al cos, aquests aliments es digereixen més a poc a poc i poden provocar un augment significatiu de pes.

.

 

Si tens qualsevol dubte, passa per la farmàcia o contacta amb nosaltres 🙂 

 

Clara, farmacèutica

signatura clara sense fons

crossmenuchevron-right