No hi ha productes a la cistella.

No hi ha productes a la cistella.

No hi ha productes a la cistella.

Menu

No hi ha productes a la cistella.

Si ets aquí perquè ara mateix tens alguna pessigada, tranquil/tranquil·la. Per sort, les pessigades dels insectes de la nostra zona són molestes però no són perilloses. Per norma general, aviat ho podràs solucionar. Si tens alguna al·lèrgia es tractarà d’un cas a part.

El primer pas serà identificar al culpable de la pessigada: Quins bitxos ens piquen habitualment?

ELS MOSQUITS

Els mosquits tenen una afició terrible per la nostra sang i busquen qualsevol oportunitat per a picar-nos. Per sort, els mosquits que tenim prop nostre no són transmissors de malalties “rares”, així que només ens hem de preocupar per la pessigada.

 

LES ABELLES

Ens piquen clavant el fibló però, a diferència de les vespes, moren al cap de poc perquè el fibló, que té forma de ganxo i queda clavat a la pell, està enganxat al seu abdomen i tant el fibló com l’abdomen es desprenen de la resta del cos.

 

LES VESPES

Ataquen de manera semblant a les abelles però no moren, ja que el fibló té forma d’agulla.

Per tant, poden picar més d’una vegada. Pel que fa tant a les abelles com a les vespes, solen atacar com a mecanisme de defensa. Així doncs, si no les molestem, segurament no ens pessigaran.

MEDUSES/ORTIGUES

No són insectes, però també ens poden picar.

 Ja saps què és el que t’ha provocat la pessigada? T’expliquem els remeis:

Gel: El gel, si l’apliquem ràpidament sobre una pessigada, causa una vasoconstricció i actua com a anestèsic i antiinflamatori.

Amoníac: Per exemple, el nostre conegut amic AfterBite. És important recordar que cal fer-lo servir immediatament després de la pessigada, ja que la seva funció és neutralitzar el verí i impedir la reacció inflamatòria. No serà efectiu si l’utilitzem l’endemà.

Antihistamínics tòpics: És difícil d’explicar, però ho farem fàcil: antihistamina. L’histamina és la molècula que el cos allibera quan ens piquen els mosquits i és la causa de tot l’enrenou (picor, inflamació…). Així doncs, els antihistamínics són medicaments que actuen ocupant el lloc que hauria d’ocupar la histamina i així impedeixen la seva acció. Per exemple, el Fenistil.  

Cortisona tòpica: Aquest remei és aconsellable només pels casos en què les molèsties són més importants. Segurament hauràs sentit moltes vegades a dir “Ui, cortisona no!”, però el nostre consell professional és que les cortisones tòpiques (aplicades a la pell) fetes servir sota supervisió no tenen perquè portar problema. Per exemple, Alergical i Calmiox.

Apis Mellifica amb gel o amb grànuls homeopàtics: Actua com a antiinflamatori i redueix la sensació de picor i cremor.

 

Ei! Si tens nens o estàs embarassada, estigues al cas:

En el cas de les dones embarassades i els nens el que es pot utilitzar són productes antieshistamínics naturals, com per exemple l’aloe vera, olis essencials com l’eucaliptus citriodora o la lavandula spica o també remeis homeopàtics com l’Apis.

 

El millor remei és la prevenció

Si fem l’esforç de seguir alguns consells per a prevenir les picades (et deixem un article que en parla) com fer un bon ús dels repel·lents i anar màniga llarga si sabem que anirem un lloc on freqüenten els mosquits, de ben seguir que ens estalviarem moltes pessigades i molèsties.

Per qualsevol qüestió, no dubtis en consultar-nos!

Bon estiu!

crossmenuchevron-right