No hi ha productes a la cistella.

No hi ha productes a la cistella.

No hi ha productes a la cistella.

Menu

No hi ha productes a la cistella.

(Font: Revista Ecoceutics Hivern)

 

Tos, mal de coll, febre, dolors musculars... L'hivern sol venir acompanyat d'alguns símptomes més aviat desagradables que tots preferim evitar. Però, per exemple, la tos és un mecanisme de defensa de l'aparell respiratori per a protegir-se.

 

Continuant amb la tos, pot ser seca o productiva. La tos seca produeix picor a la gola i no genera mucositat. En canvi, la tos productivoa o tova produeix expectoració i ajuda a extreure la mucositat de la gola i els bronquis. Les seves causes poden ser diverses però destaquen les malalties d'origen otorrinolaringològic, la sinusitis, la rinitis, l'amigdalitis, la irritació de les vies aèries superiors o lesafeccions pulmonars agudes o cròniques típiques de l'hivern.

 

Mal de coll

És una molèstia, dolor o picor a la gola que fa que ens faci mal quan empassem. Es produeix quan s'irrita o s'inflama. Pot ser símptoma de faringitis, laringitis i amigdalitis. Les seves causes poden ser diverses, encara que a l'hivern pot estarcausada per la grip o el refredat.

Com s'ha d'actuar?

Encara que acosuma a desaparèixer sense tractament, podem prendre líquids calents barrejats amb mel, fer gàrgares amb llimona i farigola, llepar caramels o fer inhalacions de vapor.

 

Febre, mal de cap i de coll i dolors musculars

Aquests són els símptomes principals de la grip, que poden anar acompanyats, a més, d'altres de menys freqüents com tos seca, ulls plorosos i congestió nasal.

Com s'ha d'actuar?

No s'han de prendre antibiòtics. El paracetamol i l'àcid acetilsalicílic són els meciaments per combatre la febre i el dolor. És molt important el descans per millorar la infecció.

 

Esternuts, tos i mocs

Són els símptomes estrella del refredat, a més de mal de cap, oïda, molèsties al coll i poca gana.

Com s'ha d'actuar?

Cal prendre molt de líquid, fer bafs d'eucaliptus i hidratar-nos. També cal abrigar-nos i descansar.

crossmenuchevron-right