No hi ha productes a la cistella.

No hi ha productes a la cistella.

No hi ha productes a la cistella.

Menu

No hi ha productes a la cistella.

L’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris va ordenar ahir retirar del mercat un conjunt de medicaments que contenien valsartán, ja que s’ha detectat l’aparició d’una impuresa (N-Nitrosodimetilamina (NDMA)) que podria ser carcinogèna.

Aquests medicaments es fabricaven en un laboratori xinès, i l'alerta ha afectat diferents països a escala europea i mundial. En el cas d’Espanya, en rebre la investigació corresponent s’ha procedit a ordenar la retirada dels medicaments afectats.

 

Recomanacions per pacients

 

Com ho valorem?

Des de la farmàcia lamentem que la indústria farmacèutica, malgrat els nombrosos controls de qualitat, hagi comès aquest error. Reconeixem que la Nitrosodimetilamina (NDMA) és una impuresa que no hauria d’estar present als comprimits i que el que ha passat és totalment intolerable. Tot i això, ens alegrem que aquest error s’hagi detectat i que es disposin dels controls de traçabilitat per poder informar a la població afectada

Recordem i recalquem que no cal fer alarmisme, ja que que els nivells detectats estan molt per sota dels nivells potencialment tòxics.

Per altra banda, confiem que la indústria farmacèutica i les autoritats sanitàries demanin responsabilitats legals a les parts afectades. També confiem que els mateixos organismes prendran mesures concretes a fi i efecte que aquestes anomalies no tornin a repetir-se.

Com a farmàcia, quedem a la vostra disposició per totes les vies per oferir-vos tota la informació que necessiteu.

Telèfon: 972 270 241

WhatApp: 648 082 805

Mail: farmaciasans@gmail.com

crossmenuchevron-right