No hi ha productes a la cistella.

No hi ha productes a la cistella.

No hi ha productes a la cistella.

Menu

No hi ha productes a la cistella.

dia-cancer1El Dia Mundial contra el Càncer és una oportunitat per elevar les veus col·lectives en nom de la millora dels coneixements en general al voltant del càncer i desemmascarar idees errònies sobre la malaltia. Des d’un nivell global, els missatges es centren en els següents quatre mites:

Mite 1: NO CAL PARLAR SOBRE EL CÀNCER.
Veritat: El càncer pot ser un tema difícil de tractar, sobretot en algunes cultures i entorns. Però abordar la malaltia obertament pot millorar els resultats a nivell individual, comunitari i de polítiques.

Mite 2: NO HI HA NI SIGNES NI SÍMPTOMES DEL CÀNCER.
Veritat: Per a molts tipus de càncer, existeixen signes d’advertència i símptomes, i els avantatges de la detecció precoç són indiscutibles.

Mite 3: NO HI HA RES QUE ES PUGUI FER RESPECTE EL CÀNCER.
Veritat: Es pot prevenir una tercera part dels tipus de càncer més comuns, amb les estratègies correctes i es pot fer molt a nivell individual, de comunitat i de polítiques.

Mite 4: NO TINC DRET A REBRE ATENCIÓ SANITÀRIA PEL CÀNCER.
Veritat: Tothom té dret a accedir a tractaments i serveis d’atenció per càncer que siguin comprovats i efectius, i en igualtat de condicions, per evitar patiment.

El càncer és una de les principals causes de mort a Espanya. Un de cada tres homes i una de cada quatre dones seran diagnosticats de càncer al llarg de la seva vida. Aproximadament el 40% dels càncers es poden prevenir.

Informació de FECEC.

Més informació a World Cancer Week 

crossmenuchevron-right