No hi ha productes a la cistella.

No hi ha productes a la cistella.

No hi ha productes a la cistella.

Menu

No hi ha productes a la cistella.

Emprar Ibuprofè de 600 mg pel dolor lleu-moderat.

iburoprofeL’ Ibuprofè és un dels millors medicaments per tractar el dolor lleu-moderat (especialment si va acompanyat d'inflamació, com sol ocórrer sovint al mal de queixal o al dolor per algun cop en una extremitat).

No obstant això, a Catalunya, i també a la resta d'Espanya,  tenim una molt mala costum que no passa en la majoria dels països occidentals: fem servir pastilles amb dosis de 600 mg amb massa alegria i desimboltura. I quin és el problema? Doncs que està més que comprovat que per a tractar el dolor lleu-moderat una dosi de 400 mil·ligrams cada 8 hores és més que suficient. A aquesta dosi és on aquest fàrmac mostra major eficàcia amb el menor risc d'efectes adversos. Tot el que sigui una dosi superior és afegir més risc (cardiovascular i gastrointestinal) i poc o gens benefici.

Com alertava la Societat Espanyola de Farmàcia Comunitària, s'estima que hi ha 8,5 milions d'espanyols que reben dosis diàries d'Ibuprofèn superiors a les recomanades i que només es dispensen dosi de 400 mg per al 4,8% dels casos de dolor lleu-moderat. Així doncs, la propera vegada que hagi d'acudir a la farmàcia per tractar el seu dolor, recordi: Ibuprofèn de 400 mg SÍ, 600 mg NO.

crossmenuchevron-right