No hi ha productes a la cistella.

No hi ha productes a la cistella.

No hi ha productes a la cistella.

Menu

No hi ha productes a la cistella.

cigarret-eleLa Societat Espanyola de Pneumologia i Cirurgia Toràcica ha advertit avui que els cigarrets electrònics poden causar canvis en els pulmons a curt termini molt semblants als causats pels cigarrets normals , que provoquen càncer , tot i que encara no existeix evidència científica que siguin segurs a llarg termini.

SEPAR ha advertit en un comunicat que els anomenats " e- cigarrets", que últimament han guanyat popularitat com a mètode per deixar de fumar, contenen substàncies idèntiques a les que porta el cigarret convencional i que els seus efectes a llarg termini són desconeguts, pel que són potencialment cancerigens.

Segons SEPAR, un dels primers estudis sobre els efectes a curt termini del cigarret electrònic mostra que augmenta de forma immediata la resistència de la via aèria i disminueix el seu poder conductor de l'aire.

Segons dades d'un estudi realitzat al Regne Unit, Austràlia, Canadà i als Estats Units per la revista 'American Journal of Preventive Medicine', els joves són els que més consumeixen i més coneixement tenen sobre els cigarrets electrònics.

El 79,8% dels joves enquestats va informar que utilitzaven l'e -cigarret perquè el consideraven menys perjudicial que els cigarrets tradicionals i el 85,1 % va informar que l'utilitzava per a l'abandó de l'hàbit.

L'Organització Mundial de la Salut ( OMS ) ha advertit de la dificultat en la regulació dels e -cigarrets ja que es poden quedar fora de l'àmbit dels règims reguladors interns dels productes del tabac i ha recomanat que siguin regulats com a medicaments sempre que continguin nicotina.

A Espanya encara no existeix cap tipus de regulació per a la venda d'aquest producte, que ja ha estat prohibit en alguns països com Austràlia i Canadà, segons SEPAR.

Els cigarrets electrònics són uns dispositius que simulen un cigarret convencional i no emeten fum sinó que s'atomitzen una substància que pot contenir nicotina, glicol de propilè i altres productes i essències per donar sabor, que es ven en format de petits dipòsits ús.

La Societat de pneumòlegs ha recordat que els professionals sanitaris no recomanen ni s'aproven els cigarrets electrònics davant la falta de proves i evidència científica que demostrin que són segurs a llarg termini.

Font Informació: La Vanguardia.com

crossmenuchevron-right