No hi ha productes a la cistella.

No hi ha productes a la cistella.

No hi ha productes a la cistella.

Menu

No hi ha productes a la cistella.

ÀCID ÚRIC I GOTA

Recomanacions nutricionals

La gota és una inflamació a les articulacions a causa del diposit d'àcid úric cristal-litzat. L'articulació més afectada sol ser la metatarsofalàngica del dit gros del peu. Els aliments que es recomanen han de tenir poques purines (generadores d'àcid úric) i/o que afavoreixin l'eliminació d'àcid úric en l'orina (aliments alcalinitzants).

ALIMENTS RECOMANATS

ALIMENTS A REDUIR-NE EL CONSUM

L'Àcid úric és un producte tòxic de deixalla que prové del metabolisme de nitrogen en l'organisme, és el resultat de la degradació de les purines (components de certes proteïnes) no té utilitat en l'organisme, per la qual cosa es rebutja a través de la orina, però quan l'eliminació no és òptima, o si la seva producció és molt abundant, s'acumula en les articulacions amb conseqüències que detallarem més endavant.

En existir més purines en el cos, augmenten les concentracions d'àcid úric en sang. Això es coneix com hiperuricèmia.

Les concentracions normals de l'àcid úric en sang són 7 mg / dl per a homes i per a les dones 6 mg / dl. Com més temps es mantingui la hiperuricèmia, més gran és la possibilitat d'arribar a desenvolupar la famosa gota.

En aquest trastorn l'àcid úric excessiu s'acumula i forma "vidres" o "sals" (urats de sodi) que solen dipositar-se en articulacions i teixits veïns, cosa que pot donar lloc a artritis (inflamació d'aquestes estructures) crònica.

Com a conseqüència es presenta dolor sobtat a la regió que afecta, mateix que en general s'inicia al dit gros del peu i continua cap amunt per la cama.

Els símptomes de gota generalment apareixen de manera sobtada i severa. Un atac de gota en general afecta només una articulació, més comunament l'articulació del dit gros del peu.

L'atac podria involucrar més d'una articulació. Els símptomes sovint es desenvolupen a la nit i empitjoren en les següents 24 a 36 hores.

Altres articulacions afectades inclouen els genolls, turmells, peus, canells, mans, dits de les mans, i colzes.

Tractaments per l'àcid úric o hiperuricèmia

inflamació a causa de l'acumulació de cristalls al peu

Prendre molta aigua ajudarà els ronyons a dissoldre els cristalls provocats per l'àcid úric. Si afegim algunes plantes medicinals depuratives i hipouricemiants poden ser-nos de gran ajuda per netejar l'organisme i rebaixar els nivells d'aquest àcid en el cos.

Unes ens ajudaran en la funció renal, com poden ser: Cua de cavall, Ortiga verda,...Altres plantes ens poden servir contra el restrenyiment i així, ajudar-nos a depurar i no acumular toxines; com poden ser les llavors de lli, Agar-agar, Sen, Fràngula, Closca sagrada, etc

Coneixent una mica més ....

Per què es pot prendre peix blanc i no peix blau quan es pateix d'àcid úric?

El peix blanc es diferencia del blau principalment pel seu contingut gras. Els blancs tenen menys greix que els blaus, i aquests últims contenen un tipus de greix "cardiosaludable" que no està present en els primers.

Però no és per aquest motiu que s'ha ometre la seva ingesta en cas d'àcid úric. En el peix blau abunden molt més les purines que en els blancs. Aquestes purins procedeixen de les nucleoproteïnes de cèl · lules musculars que en ser metabolitzades en el nostre organisme es transformen en àcid úric.

A més ... (no tot és menjar)

Realitzar exercici físic regular d'intensitat lleu a moderada, ja que se sap que esforços intensos també poden provocar un atac agut de gota

crossmenuchevron-right