No hi ha productes a la cistella.

No hi ha productes a la cistella.

No hi ha productes a la cistella.

Menu

No hi ha productes a la cistella.

Cal desterrar la idea que un pot patir infecció d'orina perquè agafi fred o porti massa temps el banyador mullat. Tampoc es transmet per via sexual tot i que amb el coit afavorim l’entrada de bacteris a la bufeta. La infecció d'orina es pot produir perquè hi ha una proliferació de microorganismes en la bufeta. Aquest tipus d'infecció és més habitual, en les dones però una infecció d'orina en els homes pot tenir més complicacions que en les dones.

Els símptomes que s'associen a la infecció d'orina són:

Quan un presenta aquests símptomes ha d'anar al seu metge, ja que la infecció d'orina requereix tractament amb antibiòtic, és molt important complir al complet el tractament que ens hagi prescrit el metge.

És habitual que encara havent pres l'antibiòtic, la infecció d'orina es torni a repetir en els següents sis mesos.

cistitus

Per evitar la recurrència solem recomanar un cop finalitzi el tractament amb els antibiòtics, la ingesta de nabius roig americà, que contenen proantocianidines tipus A PACs que eviten que la coli s'adhereixi a la bufeta, a més d'acidificar el medi, fent-lo més hostil a la proliferació d'aquest tipus de bacteris.

Consells per prevenir la infecció d'orina

Cuida la teva higiene anal i vaginal, especialment després de cada relació sexual. La maniobra de neteja d'aquestes zones del teu cos serà sempre de davant cap enrere.

Evita els medicaments efervescents i les begudes carbonatades que afavoreixen el medi bàsic en l'orina, i fan que els bacteris proliferin a major velocitat.

Completa la dieta amb aliments rics en Vitamina C, com els cítrics que acidifiquen l'orina.

Augmenta la ingesta de líquids, fins a dos litres d'aigua diaris.

En orinar procura buidar la bufeta per complet.

Augmenta la freqüència de micció, almenys cada 3-4 hores i sempre després de cada relació.

 

Informació; http://www.elmundo.es/elmundosalud i   http://www.quemedaspara.es

crossmenuchevron-right