No hi ha productes a la cistella.

No hi ha productes a la cistella.

No hi ha productes a la cistella.

Menu

No hi ha productes a la cistella.

Esta causada per una infecció bacteriana, en la majoria dels casos pel bacteri E. Coli a l'adherir-se a la paret del tracte urinari (interior de la uretra i la bufeta).  1 de cada 4 dones pateix aquest tipus d'infecció mínim un cop a la vida.

Per què a l'estiu hi ha més infeccions d'orina?

Amb la calor el primer que fem és treure'ns roba de sobre i per tant els cossos comencen a relluir. Com bé t'imagines l'efecte d'aquest esdeveniment és immediat, les hormones es revolucionen i la libido comença a estar pels núvols augmentant el nostre desig sexual entre d'altres . Això provoca que les relacions sexuals augmenten i per tant hi hagi un sotragueig bacterià en les parts baixes, que juntament amb una no molt bona higiene provocarà un augment considerable en les infeccions.

Una altra de les causes per les quals a l'estiu hi ha aquest pic d'infeccions és perquè solem anar molt amb el banyador mullat. Sí, com llegeixes, l'anar per aquí amb la part de baix mullada i si a sobre és amb aigua de piscina pública és l'idoni per tenir una infecció d'orina ... imagina't l'extra bacterià que portes en contacte tota l'estona amb el meat i la uretra.

Els símptomes més caracterísitcs són:

La posició de la bufeta en el cos femení explica que les dones pateixin més de cistitis. Aquest òrgan emmagatzema l'orina que produeixen els ronyons i periòdicament es buida per mitjà de la contracció de la seva musculatura. La bufeta es comunica amb la uretra, conducte per mitjà del qual l'orina s'expulsa a l'exterior. En l'home, la uretra travessa la pròstata i passa entre els cossos cavernosos del penis, mentre que en la dona és més curta i acaba en la vulva, cosa que facilita la cistitis  en les dones, perquè la zona vulvar i la proximitat a la perineal afavoreixen la contaminació.
El tractament de la cistitis aguda es basa en antibiòtics. L'arsenal terapèutic és abundant, però cal utilitzar-lo correctament: La tria del medicament apropiat es farà sempre en funció dels resultats de l'anàlisi. Amb un tractament antibiòtic adequat la cistits aguda remet en uns dies sense més problemes i complicacions.

cranberryEl Cranberry és un petit fruit vermell semblant al nabiu, acidifica l'orina i dificulta que la E. coli, el bacteri més freqüent en aquest tipus de patologies, s'adhereixi a les parets de la bufeta, amb la qual evita les infeccions d'orina. La seva eficàcia ha quedat demostrada a través de nombrosos assajos clínics, i és especialment eficaç en cas de cistitis de repetició o recurrents. També s'aconsella a les cistitis pròpies de l'embaràs.

A la Farmàcia disposem de preparats a base d'aquest fruit, ja sigui amb format pastilla o líquid.

A més de prendre les medicines prescrites, cal seguir les pautes següents:

 

 

crossmenuchevron-right