No hi ha productes a la cistella.

No hi ha productes a la cistella.

No hi ha productes a la cistella.

Menu

No hi ha productes a la cistella.

snot babyLa dermatitis atòpica és una afecció dermatològica de tipus al·lèrgic que és més freqüent en nens. En els nens es presenta com una erupció eczeotemetasa seca, i sovint amb escames , en adults, tot i que no es tant freqüent les lesions son semblants  i sol anar acompanyat de cuisor més o menys intensa.

Les lesions es solen localitzar a la cara, el coll i la part superior del tronc, també apareixen en els plecs dels colzes i els genolls.

La seva prevalença és major en la població infantil, va reduint en l'adolescència, i és molt poc comú en l'edat adulta. Constitueix el 12% dels casos que acudeixen a la consulta de dermatologia pediàtrica.

No es coneix la causa, però es creu que influeixen components genètics i ambientals (pol·len, àcars, la pols, la contaminació, el contacte amb determinats metalls, etc.), Alguns d'aquests elements poden actuar com al·lergens.

Com es tracta la Dermatitis Atòpica?

La dermatitis atòpica sol desaparèixer sola, a mesura que el pacient arriba l'adolescència o l'edat adulta. En l'actualitat no es disposa de fàrmacs que garanteixin la curació definitiva, però hi ha tractaments específics per alleujar els brots i la pruïja.

✔ En cas de brot agut

Per al tractament farmacològic, es poden utilitzar corticoides tòpics, per controlar la inflamació del brot agut. Els corticoits, son medicaments i com a tals cal emprar-los amb prudència i sota supervisió de un professional. Els èczemes exudatius requereixen formulacions amb efecte secant (locions i gels), mentre que els èczemes descamatius es combaten amb productes més grassos (pomades i emulsions).

Si la afectació es molt dispersa i la cuisor es molesta es pot recórrer a tractaments per via oral amb antihistamínics. Els antihistamínics orals, sobretot els que tenen un efecte sedant, poden usar-se com a teràpia coadjuvant dels corticoides tòpics. També s'apliquen preparats emol.lients antipruriginosos com a teràpia coadjuvant dels corticoides tòpics.

En lloc dels corticoides tòpics, es poden utilitzar medicaments immunosupressors com pimecrolimus o tacrolimus, però això sols per prescripció facultativa.

Si la dermatitis es complica , es pot infectar i per tractar les possibles infeccions s'administraran antibiòtics tòpics (mupirocina, àcid fusídic, etc.) I / o sistèmics (eritromicina, cloxacilina, amoxicil · lina / àcid clavulànic, cefalosporina, etc.) En funció de la gravetat i extensió de les lesions.

✔ Tractament per manteniment

S'administren preparats hidratants i emol·lients. En la formulació solen incloure àcids grassos essencials (gammalinolènic, linoleic, etc.), Alantoïna, oli de rosa mosqueta, calèndula, camamilla i àloe vera, i extractes de centella asiàtica.

✔ En cas de presentar picor:

És fonamental evitar rascar, ja que agreuja les lesions. Sabem que això es un concell fàcil de donar però el que pateix la cuisor li pot ser difícil de seguir.

Estem al vostra servei per aclarir o ampliar el present escrit i en el cas de que patiu o tingue algu que pateixi de DA, estem per ajudar.

crossmenuchevron-right