No hi ha productes a la cistella.

No hi ha productes a la cistella.

No hi ha productes a la cistella.

Menu

No hi ha productes a la cistella.

L'Agència de Salut Pública de Catalunya va declarar dimecres, 15 de gener, l'epidèmia de grip després que l'última setmana se n'hagin triplicat els casos. És una situació que es considera habitual per a l'època de l'any i ha arribat uns dies abans respecte a l'hivern passat.

Quan es sobrepassen els 100 casos de grip per cada 100.000 habitants comença a considerar-se una epidèmia. La incidència del virus en l'última setmana està encara en 70,2 casos per cada cent mil, però en l'última setmana han augmentat, sobretot en nens de 0 a 4 anys, i podrien seguir augmentat.

Les mesures de prevenció contra aquest virus es basen en extremar la higiene.

A part d'aquestes pautes preventives per tal d'evitar el virus, és mot recomanable reforçar tot el sistema immunitari per tal d'augmentar les defenses i tenir el cos més preparat per combatre el virus.

Cal recordar que durant la temporada d’hivern hi ha circulació de diversos virus respiratoris que poden donar unes símptomes molt similars que es poden confondre amb un episodi gripal i per als quals la vacunació antigripal no té cap efecte preventiu.

Quins són els símptomes més habituals de la grip?estornudo21

Inici brusc amb malestar general, febre, mal de cap, dolors articulars, mal de coll, tos, esternuts, en alguns casos pot haver-hi vòmits i diarrea (especialment en nens). De tota manera, és difícil distingir la grip d'altres virus respiratoris només pels símptomes.

Són adequats els antibiòtics per curar la grip?

NO, només en aquells casos en què hi hagi una sobreinfecció bacteriana (la més freqüent és la pneumònia, però també pot haver-hi sinusitis, otitis) o en malalts crònics com, per exemple, els malalts respiratoris, estaria indicat un tractament antibiòtic preventiu per evitar complicacions. De tota manera, aquesta indicació l’ha de fer de forma expressa el metge o metgessa de capçalera o especialista.

Quins medicaments són els més adequats per curar la grip?

No hi ha cap medicament que curi la grip, però els analgèsics i antitèrmics, com el paracetamol, ajuden a alleujar o escurçar algunes molèsties del procés gripal com el mal de cap, la febre i el malestar general. Els antibiòtics NO curen la grip.
A banda del tractament simptomàtic es recomana a tots el malalts seguir una sèrie de mesures generals:

crossmenuchevron-right