No hi ha productes a la cistella.

No hi ha productes a la cistella.

No hi ha productes a la cistella.

Menu

No hi ha productes a la cistella.

cor3
Moltes afeccions del cor es presenten de forma sobtada. Per prevenir en la mesura del possible ensurts innecessaris, convé saber quan fer una revisió.

Majors de 35 anys

A partir d'aquesta edat, totes les persones s'han de sotmetre a una revisió de cor per descartar possibles problemes futurs, encara que mai s'hagin patit símptomes.

Grups de risc

Algunes malalties perjudiquen la salut del cor, com ara la hipertensió, els que pateixin diabetis, alteracions del colesterol o obesitat. El seu risc pel que fa a malalties cardíaques és major, de manera que les revisions s'han de fer amb assiduïtat.

Antecedents familiars

S'aconsella especial cura quan es tenen pares o integrants del cercle familiar amb antecedents cardíacs d'infarts, arítmies, insuficiències, etc ...

Símptomes sospitososcor2

Si es pateixen símptomes com dolors al pit, falta d'aire, defalliments, palpitacions, inflor de cames, és important saber la causa mitjançant les proves corresponents. També cal tenir en compte que certs trastorns psicològics, com ansietat o atacs de pànic, poden confondre amb un atac de cor, pel que és imprescindible diferenciar amb exactitud els símptomes.

Pràctica d'esport

Quan comença a practicar un esport després d'un període llarg d'inactivitat, s'ha de realitzar una revisió i repetir de forma anual.

Cal destacar especialment el tema de la mort sobtada en esportistes. Així mateix, una revisió periòdica del cor evita un alt percentatge d'aquests accidents.

En gent gran de trenta-cinc o quaranta anys, l'infart es produeix per obstrucció d'una de les artèries coronàries que irriguen el cor a causa d'un coàgul. Aquest risc pot reduir, ja que hi ha factors de senzilla identificació, com hipertensió, colesterol o tabaquisme.

En persones menors de 35 anys, la causa de mort sobtada més comú durant l'esport està ocasionada per una miocardiopatia hipertròfica consistent en un gruix anormal del múscul cardíac. Es produeix llavors una mena d'arítmia que anul·la la capacitat de bategar del cor.

Font: El blog de la farmacia

crossmenuchevron-right