No hi ha productes a la cistella.

No hi ha productes a la cistella.

No hi ha productes a la cistella.

Menu

No hi ha productes a la cistella.

Avui segurament ha sigut, per molts, l’últim dinar de les festes de Nadal. Mireu enrere: han estat dies per estar amb la família, fer sobretaula… Però aquestes festes també són sinònim d'excessos. Segurament s'ha menjat més del normal, s'ha  practicat menys exercici físic i s'ha begut més alcohol. Tot això pot fer augmentar els nivells de colesterol en sang fins un 10%. Aquest augment no es es percep a simple vista, tot i que fa augmentar el risc de patir malalties cardiovasculars, per això diem que la hipercolesterolèmia és l'enemic invisible del Nadal.

Els nivells de colesterol total no haurien de superar els 200mg/dl i el LDL (“el dolent”) hauria d'estar per sota els 115mg/dl.

La meitat de la gent que té el colesterol elevat no ho sap. Tothom s'hauria de mirar els nivells en sang a partir dels 30 anys o abans si hi ha antecedents a la família amb hipercolesterolèmia. A la farmàcia Sans podem analitzar en uns minuts aquests nivells.

La Fundació Espanyola del Cor (FEC) recorda la importància de tenir cura de la salut cardiovascular després dels excessos de Nadal, destacant el paper fonamental d'una alimentació equilibrada i l'exercici físic practicat regularment.

Consells per reduir el colesterol elevat

Aprofitant els bons propòsits per l'any nou que ha començat, podem seguir alguns consells que ens ajudaran a disminuir-lo.

- Realitzar exercici físic de manera regular (caminar 30-40 minuts diaris, per exemple), mantenint una correcta hidratació i un bon descans.

- Seguir una dieta mediterrània: augmentar la ingesta de fruites i verdures, peix blau, oli d'oliva i fruits secs. Limitar la ingesta de grasses saturades presents en aliments amb grassa d'origen animal, ja que augmenten els nivells de LDL.

- Prendre complements alimentaris  per reduir el colesterol de forma natural i efectiva.

- Consumir aliments reductors com els làctics enriquits amb esterols vegetals.

- Evitar el consum d'alcohol.

- No fumar.

Complements alimentaris

A la farmàcia tenim complements alimentaris per reduir el colesterol de forma natural, sense els efectes secundaris que tenen els medicaments químics. Són complements a base de:

- Llevadura d’arròs vermell: Ha de contenir 10mg de Monacolina K per ser efectiva.

- Policosanol. Ha de contenir mínim un 10%.

- All envellit. A part de reduir el colesterol, regula la pressió i és un potent antioxidant.

- Esterols vegetals. Disminueixen l'absorció del colesterol de la dieta.

- Omega 3: Han d'estar en proporció EPA (80%) i DHA (20%). Són uns bons antioxidants i ajuden a baixar els nivells de Triglicèrids i pujar els nivells de “colesterol bo”. Ens ajuden també a reduir la pressió arterial i mantenir una bona salut cardiovascular.

Vine a la farmàcia i et mirarem els nivells de colesterol en sang en uns minuts i, si et convé, et podem recomanar algun d'aquests complements per mantenir els nivells en uns límits saludables.

crossmenuchevron-right