No hi ha productes a la cistella.

No hi ha productes a la cistella.

No hi ha productes a la cistella.

Menu

No hi ha productes a la cistella.

10 recomanacions per la cura d'una pell senil

Meryl-Streep-011

  1. Mantenir de forma regular i constant unes cures dermatològiques  adequades ajuda a minimitzar els signes de l'envelliment. Una adequada i primerenca prevenció, si bé no evita totalment l'envelliment, pot ajudar a mitigar o retardar els signes visibles del pas del temps.
  2.  

  3. Fomentar uns bons hàbits higiènic-dietètics, cures dermatològiques adequades a cada situació i tipologia de pell i, de forma especial, unes pautes que minimitzin l'impacte nociu de la radiació solar són les mesures més efectives per pal·liar els efectes de l'envelliment i minimitzar els efectes adversos associats.
  4.  

  5. Aplicar fotoprotector sobre les zones exposades a la radiació solar durant tot l'any. Adequar les seves característiques a la zona a tractar, grau d'insolació i condició ambiental. Utilitza mesures fotoprotectores en les hores de màxima insolació (barrets, gorres, mocadors, viseres, samarretes, etc.).
  6.  

  7. Utilitzar en la higiene diària productes dermocosmètics suaus, poc agressius i respectuosos amb el mantell hidrolipídic cutani per minimitzar els problemes de sequedat cutània propis de persones d'edat avançada. Es recomana la utilització d'agents amb un pH àcid, proper al fisiològic de la pell, res deslipidificantes, ni irritants.
  8.  

  9. Hidratar i nodrir regularment la pell de tot el cos, ja que el baix contingut hídric característic de les pells senils és el que condiciona la seva pèrdua d'elasticitat, emoliencia i finor.
  10.  

  11. S'ha de prestar especial atenció a l'àrea facial (contorn de llavis i ulls), on s'han d'utilitzar dermocosméticos que combinin l'efecte fotoprotector amb propietats reafirmants i regeneradores. El pH d'aquests productes ha de ser pròxim a 7, adequat a les característiques de la pell senil.
  12.  

  13. Realitzar visites periòdiques al dermatòleg, així com autoexploracions per poder detectar qualsevol canvi dermatològic susceptible de ser valorat per l'especialista.
  14.  

  15. Seguir una dieta completa, sana i equilibrada, especialment rica en fruites i verdures que aporten vitamines amb una reconeguda capacitat antirradicalar (vitamina A, E, C i betacarotè), essencials per mantenir la pell sana i prevenir els signes de l'envelliment.
  16.  

  17. Mantenir una adequada hidratació oral, ja que la deshidratació natural de la pell senil s'ha de compensar tant exteriorment - mitjançant l'aplicació de dermocosmètics hidratants - com des de dins mitjançant la ingesta de líquids.
  18.  

  19. Evitar ambients molt contaminats, així com el consum de tabac i alcohol. Controlar l'estrès i l'ansietat.
Comparte:
Artículos relacionados
Aromadifusors i humidificadors

Sempre hem sentit que viure al costat del marc és sa. De fet, un dels motius és per la humitat de l'ambient. La sequetat no és bona ni per la pell ni per les vies respiratòries. És a dir, la humitat de l'aire ha de ser l'adequada per mantenir una bona qualitat. Els humidicadors i […]

Read More
Tornada a l'escola en època de covid-19

El dia 14 de setembre a Catalunya comencen les classes altre cop. Des de darrere el taulell de la farmàcia som conscients dels dubtes i inquietuds sobre com anirà aquesta tornada a l'escola, que comença en un moment on els casos de Covid-19 semblen tornar a remuntar.  Segons el Conseller d'Educació Josep Bargalló,  sembla que […]

Read More
Calendari de vacunacions 2020

El Departament de Salut ha modificat el calendari de vacunacions sistemàtiques. El nou calendari és vigent des de gener de 2020. El principal canvi d’aquest nou calendari és la introducció de la vacuna contra el meningococ ACWY conjugada tetravalent als 11-12 anys, en substitució de la tercera dosi de la vacuna contra el meningococ C […]

Read More
Diabetis: què en sabem

La diabetis (Diabetes mellitus) és una malaltia crònica que es caracteritza per un augment del nivell de glucosa (sucre) a la sang. El nivell augmenta perquè el cos és incapaç de metabolitzar-la bé. Els tipus de diabetis són: Diabetis mellitus tipus 1,  mellitus tipus 2, i altres com la secundària o la gestacional. Apareix quan […]

Read More
crossmenuchevron-right