No products in the cart.

No products in the cart.

No products in the cart.

Menu

No products in the cart.

Ja tenim les primeres al·lèrgies importants

Les al·lèrgies en general afecten a un 30% de la població. Entre les persones alèrgiques aproximadament la meitat ho són a pòlens de plantes. Totes les plantes es reprodueixen per polens, però per sort no tots dónen problemes al·lèrgics. A Espanya les espècies que més síntomes produeixen en ordre decreixent són; Gramíneas, oliveres, xiprès, ....

Existeix una relació directa entre les precipitacions de tardor a hivern i els recomptes de pòlens de gramíneas durant la primavera.  Atenent el número de gramíneas, podem classificar una primavera com:

  • Lleu; Menys de 4000grans/m3
  • Moderat: 4000-6000 grans/m3
  • Intensa: Més de 6000 grans/m3

Els pronòstics d'al·lèrgies per l'any 2016 a la zona de Catalunya son lleus.

www.polenes.com és una web del comité d'Aerobiología que proporciona informació sobre els pòlens més al·lergènics oferint números i gràfics per regions molt útils pels pacients amb actualitzacions constants.

 

 

Aquest gràfic extret de la web polenes.com representa l'intesitat dels diferentes al·lergens durant els primers tres mesos de l'any.
-Les plantes en les seves époques de flor, deixen anar grans microscòpics de polen a l'aire, que es pot desplaçar a kilòmetres de distància pel vent.

-El polen pot causar síntomes als ulls, nas, pulmons i pell.

Cada planta té una época que deixa anar el polen, no sempre és primavera, inclús a l'hivern existeix polen ambiental. Les zones de costa tenen nivells de polen més baix i durant un temps més llarg, i les d'interior tenen nivells més alts, encara que durant un temps més curt.

Els dies de vent, secs i soleiats hi ha més polen ambiental. Disminueix la seva quantitat els dies d'humitat, de pluja, "neteja" el polen de l'ambient.  És practicament impossible evitar el contacte amb el polen, però s'han de seguir unes precaucions generals.

  • Com afrontar les al·lèrgies?

- La prevenció és el millor aliat, això sí requereix començar el tractament aproximadament un mes abans.

Mantenir les finestres tancades a la nit i / o utilitzar aire condicionat amb filtres.

-Disminuir les activitats a l'aire lliure durant les 5-10 del matí i de 7-10 de la nit, períodes de temps en què la quantitat de pol·len és més gran en l'atmosfera.

-Mantenir tancades les finestretes quan es viatja al cotxe. Instal·lar filtres en el sistema d'aire condicionat del cotxe i canviar amb freqüència.

-En els dies en què la concentració de pòl·lens és més gran , romandre el major temps possible a casa. Evitar sortir en els dies de vent quan la pol·linització és alta.primavera

-No assecar la roba a l'exterior en aquests dies.

-Posar-se ulleres de sol en sortir al carrer.

-Evitar estirar a la gespa.

Des de la Farmàcia Sans podem aconsellar-te tant en el tractament de prevenció de l'al·lèrgia com quan la senyora Al·lèrgia ja esta instaurada.Vine ja a començar amb la teva prevenció.

CLARA1-625x625Clara Sans, Farmacèutica Farmàcia Sans

 

 

Comparte:
Artículos relacionados
Aromadifusors i humidificadors

Sempre hem sentit que viure al costat del marc és sa. De fet, un dels motius és per la humitat de l'ambient. La sequetat no és bona ni per la pell ni per les vies respiratòries. És a dir, la humitat de l'aire ha de ser l'adequada per mantenir una bona qualitat. Els humidicadors i […]

Read More
Tornada a l'escola en època de covid-19

El dia 14 de setembre a Catalunya comencen les classes altre cop. Des de darrere el taulell de la farmàcia som conscients dels dubtes i inquietuds sobre com anirà aquesta tornada a l'escola, que comença en un moment on els casos de Covid-19 semblen tornar a remuntar.  Segons el Conseller d'Educació Josep Bargalló,  sembla que […]

Read More
Calendari de vacunacions 2020

El Departament de Salut ha modificat el calendari de vacunacions sistemàtiques. El nou calendari és vigent des de gener de 2020. El principal canvi d’aquest nou calendari és la introducció de la vacuna contra el meningococ ACWY conjugada tetravalent als 11-12 anys, en substitució de la tercera dosi de la vacuna contra el meningococ C […]

Read More
Diabetis: què en sabem

La diabetis (Diabetes mellitus) és una malaltia crònica que es caracteritza per un augment del nivell de glucosa (sucre) a la sang. El nivell augmenta perquè el cos és incapaç de metabolitzar-la bé. Els tipus de diabetis són: Diabetis mellitus tipus 1,  mellitus tipus 2, i altres com la secundària o la gestacional. Apareix quan […]

Read More
crossmenuchevron-right