No hi ha productes a la cistella.

No hi ha productes a la cistella.

No hi ha productes a la cistella.

Menu

No hi ha productes a la cistella.

Les al·lèrgies en general afecten a un 30% de la població. Entre les persones alèrgiques aproximadament la meitat ho són a pòlens de plantes. Totes les plantes es reprodueixen per polens, però per sort no tots dónen problemes al·lèrgics. A Espanya les espècies que més síntomes produeixen en ordre decreixent són; Gramíneas, oliveres, xiprès, ....

Existeix una relació directa entre les precipitacions de tardor a hivern i els recomptes de pòlens de gramíneas durant la primavera.  Atenent el número de gramíneas, podem classificar una primavera com:

Els pronòstics d'al·lèrgies per l'any 2016 a la zona de Catalunya son lleus.

www.polenes.com és una web del comité d'Aerobiología que proporciona informació sobre els pòlens més al·lergènics oferint números i gràfics per regions molt útils pels pacients amb actualitzacions constants.

 

 

Aquest gràfic extret de la web polenes.com representa l'intesitat dels diferentes al·lergens durant els primers tres mesos de l'any.
-Les plantes en les seves époques de flor, deixen anar grans microscòpics de polen a l'aire, que es pot desplaçar a kilòmetres de distància pel vent.

-El polen pot causar síntomes als ulls, nas, pulmons i pell.

Cada planta té una época que deixa anar el polen, no sempre és primavera, inclús a l'hivern existeix polen ambiental. Les zones de costa tenen nivells de polen més baix i durant un temps més llarg, i les d'interior tenen nivells més alts, encara que durant un temps més curt.

Els dies de vent, secs i soleiats hi ha més polen ambiental. Disminueix la seva quantitat els dies d'humitat, de pluja, "neteja" el polen de l'ambient.  És practicament impossible evitar el contacte amb el polen, però s'han de seguir unes precaucions generals.

- La prevenció és el millor aliat, això sí requereix començar el tractament aproximadament un mes abans.

Mantenir les finestres tancades a la nit i / o utilitzar aire condicionat amb filtres.

-Disminuir les activitats a l'aire lliure durant les 5-10 del matí i de 7-10 de la nit, períodes de temps en què la quantitat de pol·len és més gran en l'atmosfera.

-Mantenir tancades les finestretes quan es viatja al cotxe. Instal·lar filtres en el sistema d'aire condicionat del cotxe i canviar amb freqüència.

-En els dies en què la concentració de pòl·lens és més gran , romandre el major temps possible a casa. Evitar sortir en els dies de vent quan la pol·linització és alta.primavera

-No assecar la roba a l'exterior en aquests dies.

-Posar-se ulleres de sol en sortir al carrer.

-Evitar estirar a la gespa.

Des de la Farmàcia Sans podem aconsellar-te tant en el tractament de prevenció de l'al·lèrgia com quan la senyora Al·lèrgia ja esta instaurada.Vine ja a començar amb la teva prevenció.

CLARA1-625x625Clara Sans, Farmacèutica Farmàcia Sans

 

 

crossmenuchevron-right